آیا با خواص و فائد برگه زردآلو یا همان قیسی آشنا هستید ؟
زردآلو بومىنواحى چين است و هنوز هم به صورت وحشى در اين مناطق مىرويد. اين درخت در اوايل قرن اول ميلادى به آسيا و اروپا راهافت. ارتفاع درخت زردآلو تا 6 متر هم مىرسد. برگهاى آن مانند قلب نوک تيز و به رنگ سبز روشن مايل به زرد مىباشد. گلهاى زردآلو درشت و به رنگ سفيد متمايل به قرمز است. ميوه آن گوشتى و زرد رنگ، با طعمىمطبوع و شيرين بوده که در اواسط تابستان مىرسد. هسته زردآلو صاف، قهوه اى و بيضى شکل است. در داخل هسته مغز آن قرار درد که طعم آن گاهى شيرين و گاهى تلخ مىباشد.
مواد مغذى موجود در زردآلو
اين ميوه سرشار از ويتامينهاى A و C و آهن است. مواد مغذى موجود در زردآلو از چشمها و قلب حفاظت مىکنند و فيبر موجود در آن عليه بيمارىها مبارزه مىکند.
زردآلو منبع غنى بتاکاروتن (پيش ساز ويتامين A ) است. زردآلوهايى که رنگ نارنجى تيره دارند، حاوى بتاکاروتن بيشترى هستند. مواد غذايى حاوى بتاکاروتن باعث کاهش خطر بروز بيمارىهاى قلبي، سکته، آب مرواريد و بعضى سرطانها مىشوند.
مقادير بالاى بتاکاروتن و ليکوپن موجود در زردآلو باعث مىشود غذاى مفيدى براى حفظ سلامتى قلب باشد. اين دو ماده به عنوان آنتىاکسيدان، از اکسيداسيون LDL، کلسترول و بروز بيمارى قلبى جلوگيرى مىکنند.
بتاکاروتن در بدن، به ويتامين A تبديل مىشود. پس مىتوان گفت زردآلو منبع غنى ويتامين A است که در حفظ بينايى چشم موثر است و به عنوان يک آنتى اکسيدان قوى جلوى تخريب سلولها توسط راديکالهاى آزاد را مىگيرد.
زردآلومنبعغنىبتاکاروتن است. لذا در تقويت بينايى چشم، جلوگيرى از بروز بيمارىهاى قلبى و آب مرواريد موثر است. راديکالهاى آزاد، عدسى چشم را تخريب مىکنند و باعث بروز آب مرواريد مىشوند يا اينکه ذخيره خونى چشمها را از بين برده و باعث تخريب بافت چشم مىشوند. زردآلو حاوى فيبرهاى محلول در آب است. مطالعات نشان مىدهد مصرف فيبرهاى محلول باعث حفظ قند خون در مقدار طبيعى و کاهش کلسترول خون مىشود. فيبر موجود در زردآلو از بروز يبوست و بيمارىهاى رودهاى جلوگيرى مىکند. برگه زردآلو سرشار از پتاسيم است. مصرف مواد غنى از پتاسيم باعث تنظيم فشارخون مىشود.
زردآلوى رسيده به علت دارا بودن ويتامينهاى گروه B براى درمان بيمارىهاى عصبى و روحي، بى خوابي، خستگى شديد، گيجي، فراموشى و… مفيد است. ميوه و هسته شيرين زردآلو به علت دارا بودن ويتامين C براى تقويت بدن، رفع اختلال در رشد کودکان و جلوگيرى از خونريزى لثه موثر است و به علت داشتن آهن در خون سازى موثر است.
ساير خواص درمانى زردآلو
-تصفيه کننده خون است. عروق را باز مىکند و ملين است.
– بوى بد دهان را رفع مىکند. تب بر است. به علت داشتن کبالت براى کم خونى مفيد است.
– التهاب مفاصل را برطرف مىکند. ضد نرمىاستخوان است. براى قليايى کردن بدن مفيد است.
– زردآلو به علت داشتن مقدارى اسيد سالسيليک، براى درد مفاصل و رماتيسم مفيد است.
– زردآلو، خنک و اشتها آور است.
– زردآلو، باعث رفع تشنگى و عطش مىشود.
– براى رفع يبوست و بواسير مفيد است.
– مصرف برگه زردآلو سبب هضم غذا مىشود و از يبوست جلوگيرى مىکند. براى مصرف برگه، ابتدا آن را با آب بشوييد. سپس آن را در آب خيس کنيد و بگذاريد يک شب بماند. سپس يک دانه ليموترش در آن بيندازيد و صبح ناشتا، برگه خيس خورده را همراه با آب آن ميل کنيد که براى رفع يبوست بسيار مفيد است.
– حرارت درونى بدن را پايين مىآورد.
– برگه زردآلو باعث هضم غذا مىشود.
تذکراتى در مورد مصرف زردآلو
– از زياده روى در مصرف زردآلو خوددارى کنيد، زيرا مصرف زياد آن در هضم مواد غذايى ايجاد اختلال کرده و دچار اسهال مىشويد.
– افرادى که ناراحتى کبدى دارند، بايد از زياد خوردن زردآلو پرهيز کنند.
– هسته تلخ زردآلو مواد سمىبه نام اسيد سيانيدريک و اسيد پروسيک دارد. لذا خوردن هسته تلخ زردآلو خطرناک است.
– مصرف زياد زردآلو باعث ايجاد لکهاى سفيد پوستى مىشود.
– زردآلو از نظر طب قديم ايران سرد و تر است، لذا براى سرد مزاجان مضر است.
– کسانى که دچار سوزش يا نفخ معده هستند، از مصرف زياد زردآلو پرهيز کنند.
– زردآلو به طور کلى ديرهضم و نفاخ است. بنابراين اشخاص مسن و کودکان بايد از خوردن زياد آن پرهيز کنند.
– زردآلو را هميشه قبل از غذا بخوريد و هستهاش را نيز همراه آن مصرف کنيد، زيرا هسته شيرين زردآلو ضد نفخ بوده و هضم آن را آسان مىسازد.
– اين ميوه را هنگام ناشتا وبا معده خالى نخوريد، زيرا سبب دل پيچه مى شود.
– زردآلوى کال و نرسيده ديرهضم و نفاخ است. همچنين ترشح اسيد معده را افزايش مىدهد و باعث ترش کردن معده مىشود.
– هرگز زردآلو را بعد از غذاهاى سنگين نخوريد.
– بعد از خوردن زردآلو آب سرد ننوشيد يا با آب سرد استحمام نکنيد، زيرا باعث ايجاد گاز و نفخ در معده مىشود.
– اگر بعد از خوردن زردآلو دچار سنگينى و نفخ معده شديد، فورا مقدارى زيره را دم کرده و ميل نماييد يا مقدارى عرق زيرها عرق نعنا بخوريد.
خواص درمانى هسته و برگ زردآلو
هسته زردآلو از نظر طب قديم ايران گرم و خشک، و برگ و گل آن سرد و خشک است.
– اگر چند قطره از روغن هسته را در گوش بچکانيد، صداهاى گوش را از بين برده و سنگينى گوش را درمان مىکند.
– روغن هسته براى نرم کردن پوست مفيد است.
– روغن هسته اگر تلخ باشد، کرم معده و روده را از بين مىبرد.
– روغن تلخ هسته ورم مقعد را از بين برده و سنگ مثانه را خرد مىکند.
– دم کرده برگ زردآلو براى قطع اسهال مفيد است.
– براى تسکين درد گوش، چند قطره از دم کرده برگ زردآلو را در گوش بچکانيد.
از زردآلو مىتوان برگه، کمپوت و نکتار زردآلو تهيه کرد.
باسلام وعرض خسته نباشیدخدمت همه زحمتکشان این سایت و دوستانی که استفاده لازم را از این سایت میبرند. من که به نوبه خودم مطالب زیادی به معلوماتم اضافه شد همچنان مشکلمم حل شد.البته درمان خانگی با راهنمایی این سایت از برگ زردآلو بود و به نتیجه هم رسیدم.شماهم بخوانید و استفاده لازم را ببرید.باتشکر.م ک از شاهین شهر اصفهان.
خداخیرتون بده عالی بود.جلیل امانی ازشاهین شهراصفهان
پر زرد آلو چیست یا طرشاله