دلمه تره فرنگی
قسمت سفید ترهفرنگی را از قسمت سبز آن جدا میکنیم. قسمت سفید آن را از بالا تا پایین به صورت عمودی برش زده به طوری که برشها به مغز ترهفرنگی برسد.
مـواد لازم برای شش تا هشت نفر
ترهفرنگی درشت یک کیلوگرم
گوشت چرخکرده 300 گرم
پیاز متوسط یک عدد
بلغـور ریز کوفـتهای نصف پیمانه
رب فلفل یک قاشق سوپخوری
رب گوجهفرنگی یک قاشق سوپخوری
نمک یک و نیم قاشق چایخوری
روغن مایع و آب به میزان لازم
فلفل سیاه یک قاشق چایخوری
نعناع، ریحان، جعفری و شوید ساطوری شده یک قاشق سوپخوری
قسمت سفيد ترهفرنگي را از بالا تا پايين به صورت عمودي برش زده طوري كه فقط به مغز آن برسيد و آن را بيرون آوريد و در مقداري آب و نمك بپزيد تا نرم شود. بقيه مواد را به غير از هويج با هم مخلوط كنيد و در تابه تفت دهيد. ساقههاي ترهفرنگي را به آرامي از هم جدا كنيد و در هر ساقه كمي از مايه دلمه در راس آن قرار داده و مانند سمبوسه مثلثي ببنديد. هويج را حلقهاي كرده و كف قابلمه كنار هم چيده و دلمهها را روي آن قرار دهيد. مقداري آب و نمك و كمي روغن زيتون به آن اضافه كنيد و با در بسته اجازه دهيد دلمهها بپزند.
استفاده از پیاز برای تهیه این غذا امری اختیاری است و بستگی به سلیقه و علاقه شما دارد. اگر دلمه ها را به شکل لوله ای آماده می کنید انتها و ابتدای آن را گوشت چرخ کرده خالی قرار داده و کمی آن را سرخ کنید و بعد بپزید.
بهتر است در آب دلمه ها مقداری رب گوجه فرنگی بریزید.