آماده سازی : 90 دقیقه
پخت : 20 دقیقه
مناسب برای : جشن تولد
مواد لازم جهت تهیه سوگی برای 6 نفر :
مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
تخم مرغ
5 عدد
100 گرم / 147 کالری
آرد
1 و 1/4 پیمانه
100 گرم / 360 کالری
شیر
1 پیمانه
100 گرم / 110 کالری
خامه
1 قاشق غذا خوری
100 گرم / 350 کالری
روغن مایع
2 قاشق غذا خوری
100 گرم / 900 کالری
زعفران حل شده
1 قاشق چای خوری
100 گرم / 310 کالری
مواد سس گوشتی سوگی :
مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
پنیر پیتزا
300 گرم
100 گرم / 330 کالری
جعفری خرد شده
5 قاشق غذا خوری
100 گرم / 25 کالری
زرشک
2 قاشق غذا خوری
100 گرم / 50 کالری
آویشن
به مقدار لازم
100 گرم / 95 کالری
*. در ابتدا باید سس گوشتی در سوگی را آماده کنیم.
*. این سس میتواند مانند مایه ماکارونی تهیه شود.
*. چند نوع از سبزیجات مانند ذرت و قارچ و فلفل دلمه اضافه شود.
*. این سس را میتوان به همراه گوشت با سوسیس هم تهیه کرد.
طرز تهیه کرپ در سوگی ( 18 عدد ) :
*. تمام مواد را با هم مخلوط کرده به مدت 2 دقیقه با همزن میزنیم و برای نیم الی یک ساعت در یخچال قرار میدهیم. بعد از استراحت مجددا با مفتول فلزی میزنیم تا صاف و یکدست شود . تابه کوچکی را با برس چرب کرده به اندازه یک ملاقه کوچک از مایه در ان میریزیم و می چرخانیم تا یکنواخت پهن شود و سپس روی حرارت دو طرف آنرا تفت میدهیم.
*. سینی فر را کاغذ انداخته و یک ورق کرپ میگذاریم روی ان مایه گوشتی و پنیر و آویشن میریزیم، سپس ورقه دیگری از کرپ را گذاشته با دست کمی فشار میدهیم تا فیکس شود و این کار را با 3 لایه کرپ انجام میدهیم ولی روی لایه سوم فقط جعفری و پنیر و زرشک میریزیم.در فر طبقه دوم با درجه 180 و به مدت 20 دقیقه میپزیم.
خواص زرشک :
*. انواع عفونت هائی که زرشک می تواند در درمان آن ها موثر واقع شود عبارت است از عفونت گلو، مجاری ادراری مجاری معده ای روده ای، ریه ها، عفونتهای مخمری و اسهال است باید توجه کرد که پاره ای از عفونت ها در صورت مصرف نکردن آنتی بیوتیک ممکن است خطرناک باشد.
منبع : آکا ایران