آخرین خبرها

طرز تهیه ی نان و پنیر و سبزیِ مجلسی

a05543182014102a 300x207 - طرز تهیه ی نان و پنیر و سبزیِ مجلسی

مواد لازم برای تهیه نان :

مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
آرد
350 گرم (مقدار آرد تقریبی است)
100 گرم / 360 کالری
خمیر مایه
یک قاشق مرباخوری (7 گرم)
نامشخص
شکر
یک قاشق چای خوری
100 گرم / 400 کالری
نمک
یک قاشق چای خوری
100 گرم / 0 کالری
تخم مرغ
یک عدد
100 گرم / 147 کالری
شیر گرم
سه چهارم پیمانه
100 گرم / 95 کالری
روغن مایع
یک چهارم پیمانه
100 گرم / 900 کالری

برای رومال کردن نان:

مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
زرده تخم مرغ
یک عدد
100 گرم / 339 کالری
شیر
یک قاشق غذاخوری
100 گرم / 110 کالری

مواد لازم برای داخل نان ها :

مواد لازم
اندازه
مقدار / کالری
سبزی خوردن
100 گرم
نامشخص
پنیر لیقوان
گرم
100 گرم / 250 کالری

طرز تهیه نان و پنیر و سبزیِ مجلسی :

*. خمیر مایه خشک و شکر را داخل شیر گرم (دمای شیر باید به اندازه ای باشد که وقتی انگشت تان را داخل شیر می کنید، دست تان را نسوزاند) بریزید و سر ظرف را ببندید و 10 دقیقه در یک جای گرم بگذارید تا خمیر مایه فعال شود.داخل یک کاسه بزرگ خمیر مایه فعال شده و تخم مرغ و نمک و روغن مایع را خوب با چنگال هم بزنید تا یکدست شود.

*. حالا آرد را کم کم به مواد اضافه کنید تا خمیری حاصل شود که به دست نچسبد (به خمیرتان بیش از اندازه آرد اضافه نکنید، چون خمیرتان سفت می شود).این خمیر را 10 دقیقه خوب ورز بدهید تا سطحش صاف و کاملا نرم شود. یک کاسه بزرگ را چرب کرده و خمیر را داخل آن بگذارید و روی کاسه را با پلاستیک فریزر یا پارچه تمیز بپوشانید و در یک جای گرم حدود یک ساعت ونیم استراحت بدهید.

*. فر را روی 180 درجه سانتی گراد گرم کنید و کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید. الان خمیرتان استراحت لازم را انجام داده و حجم آن دو برابر شده است. با مشت حجمش را بخوابانید و به اندازه سه دقیقه خوب ورز دهید.برای قالب زدن این خمیر به دو قالب گرد 6 و 9 سانتی متری احتیاج دارید.

*. خمیرتان را به ضخامت یک سانتی متر با وردنه روی سطح کار پهن کنید (برای این خمیر نیازی نیست سطح کار آرد پاشی شود). اول با قالب 9 سانتی متری قالب بزنید بعد قالب 6 سانتی متری را داخل قالب 9 سانتی متری بگذارید و یک دایره از خمیر درست کنید. با این تفاسیر شما الان یک دایره به قطر 6سانتی متر دارید و یک حلقه تو خالی 9سانتی متری.

*. حالا حلقه 9 سانتی متری را به صورت مارپیچ بپیچانید و بعد دور دایره 6سانتی متری بگذارید؛ درست مانند یک دیوار. همه خمیرها را به همین صورت درست کنید و داخل سینی فر با فاصله بچینید. روی نان ها را با پارچه تمیز بپوشانید تا 15 دقیقه دیگر استراحت کند. به این صورت حجم خمیر دوباره دوبرابر می شود.

*. حالا برای رومال کردن نان، زرده را با شیر مخلوط کرده و با برس روی نان ها را به زرده آغشته کنید و اگر تمایل دارید تخم خرفه یا کنجد روی نان ها بپاشید.نان ها را داخل فر بگذارید تا به مدت 25 تا 30 دقیقه خوب برشته شوند. برای خوشرنگ شدن آنها می توانید گریل بالای فر را هم روشن کنید.

*. همین که نان ها طلایی شد گریل را خاموش کنید، از فر درآورده و روی پنجره سیمی خنک کنید. در این فاصله که نان ها خنک می شوند، می توانید مواد داخل آنها را آماده کنید.برای این کار سبزی خوردن را حسابی ساطوری کنید. پنیر را اضافه کنید و با چنگال این دو را به خورد هم بدهید. داخل نان ها را با مخلوط پنیر و سبزی پر کنید و در ظرف سرو بچینید.

خواص تخم مرغ :

*. تخم مرغ انواع دسر ، پیش غذا،دسرهای خوشمزه – بسیارغنی پروتئین است. ارزش بیولوژیکی پروتئین تخم مرغ بسیار بالاست و نسبت به سایر منابع پروتئینی مثل لبنیات، گوشت ها و حبوبات غنی تر است. پروتئین تخم مرغ دارای تمامی اسیدآمینه های ضروری برای سلامتی بدن می باشد.

منبع : آکا ایران

Rate this post
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی صادق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *