طرز تهیه اشپیل شور
موادلازم:
نمک 2پیمانه
اشپیل (خام و متعلق به ماهی سفید) 2عدد
طرز تهیه:
اشپیل در واقع همان تخم ماهی سفید است که به صورت بسیار متداول در استانهای شمالی کشور مورد استفاده قرار میگرد.برای تهیه اشپل شور بعد از خرید اشپیل آن را میشوییم به طوری که کیسه آن آسیب نبیند سپس آن را خشک کرده و 2برگهA4 را در ته ظرف مناسب و در دار انداخته و یک لایه نمک به قطر دو سانتیمتر میپاشیم و اشپیل را روی آن قرار میدهیم و بقیه نمک را روی اشپیل میپاشیم طوری که اشپیل دیده نشود و کاملا نمک اندود شود. دو ورق A4 دیگر را روی اشپیل قرار میدهیم، در ظرف را بسته بعد از 10 روز در دمای معمولی اشپیل آماده مصرف میباشد.
نکات:
1)اشپیل در استان گیلان در کنار اغلب غذاها مانند: میرزاقاسمی، باقلاقاتق ،گل در چمن و… مصرف میشود.
2)اشپل شور به علت نمک زیاد معمولا به مقدار کم و با غذا مصرف میشود ولی قبل از مصرف آن بهتر است نمک زیادی آن را بگیریم .برای گرفتن شوری اشپیل آن را در یک ظرف روی بخار آب قرار داده (به طریق بنماری) بعد از 20 دقیقه بر میداریم.روش بن ماری به صورت کامل در سوران آموزش داده شده است.
نوش جان
منبع : آشپزی آکا