در این دستور آشپزی مواد لازم و طرز تهیه یکی از خورشتهای خوشمزه ایرانی یعنی خورشت قیمه را قرار داده ایم . با دانشنامه تی تیل برای دستور پخت خورشت قیمه همراه باشید.
مواد لازم:برای تهیه خورشت قیمه :
مغز ران گوساله يا گوسفند…………….750 گرم
لپه………………………………………100.گرم
پياز سرخ کرده……………………….2 قاشق غذاخوری
ليموعمانی………………………………4تا 5 عدد
سیب زمینی……………………………..5عدد متوسط
رب گوجه فرنگی………………………دو قاشق سوپخوری
روغن………………………………….به مقدار کافی برای سرخ کردن سیب زمینی
نمک و فلفل………………………………….به مقدار کافی
دستور پخت خورشت قیمه:
برای نهیه خورشت لذیذ قیمه ابتدا پس از شستن گوشت و لپه، گوشت را ريز کرده سپس با پياز سرخ کرده و سپس رب گوجه فرنگی را افزوده و کمی سرخ می کنیم. لپه را چندساعت قبل می گذارید درآب خیس بخورداینکار باعث میشود که لپه خام نباشد و هم جلوی نفخ را میگیرد و بعداز آب گیری در آبکش در ظرفی می ريزیم و دو سه قاشق روغن به آن می افزاییم و ظرف را روی آتش می گذاریم و لپه را به اين ترتيب کمی سرخ می کنیم.
اين عمل از وا رفتن لپه هنگام طبخ جلوگیری می نمايد. گوشت را داخل ظرف می ريزیم و در آنرا می گذاریم تا آب آن کشيده شود، بعد دو ليوان آب می ریزیم.
کمی نمک و فلفل و ليمو عمانی را به آن اضافه می کنيم و می گذاریم با يک حرارت ملايم پخته شود و کاملا” جا بیافتد.دقایقی قبل از سرو کردن میتوان مقداری دارچین به خورشت افزود. سيب زمينی را خلال کرده و جداگانه آنرا سرخ می کنيم و در حین سرخ کردن کمی نمک می زنيم.