آخرین خبرها

دستور پخت دلمه بادمجان

دستور پخت دلمه بادمجان : در این مطلب ماود اولیه و طرز تهیه یکی دیگر از انواع دلمه را به نام دلمه بادمجان برایتان قرار داده ایم . برای آشنایی با دستور پخت و مواد اولیه دلمه بادمجان با دانشنامه تی تیل همراه باشید .

بادمجان - دستور پخت دلمه بادمجان
دلمه بادمجان

مواد لازم برای تهیه دلمه بادمجان

بادمجان دلمه ای متوسط —————— 6 عدد

سبزی دلمه ای ————————- نیم کیلو

آبگوشت ——————————- یک فنجان

رب گوجه فرنگی ——————— 1 قاشق سوپخوری

گوشت چرخ شده ———————– نیم کیلو

برنج نیم پز —————————- یک فنجان

آب گوجه فرنگی ——————— 3 فنجان

پیاز سرخ شده ————————– به مقدار لازم

آب لیمو یا نارنج به قدرکافی —————– به قدرکافی

نمک و فلفل ——————————– به مقدار لازم

 طرز تهیه دلمه بادمجان

 گوشت را با 3 قاشق سوپخوری روغن، کمی تفت می دهیم تا به روغن بیفتد. سبزی دلمه ای شامل : تره، جعفری، مرزه، ترخون، شوید و پیازچه است. آنها را خرد می کنیم و به گوشت می افزاییم و کمی هم می زنیم تا با گوشت کمی سرخ شوند. پیاز سرخ شده ، رب گوجه فرنگی، برنج، آب لیمو، نمک و فلفل را اضافه می کنیم و آنها را با گوشت و سبزی تفت می دهیم و یک فنجان آب گوجه فرنگی را به آن اضافه می کنیم تا دو سه جوش بزند و آماده شود.

 بادنجان ها را شسته و قسمت کلاهک سر آنها را با برس می شوییم. قسمت کلاهک دار را به صورت دایره وار با چاقو می بریم. داخل بادنجان ها را با قاشق کوچک خالی می کنیم، طوری که دیواره و ته آن به قطر 5/1 تا 2 سانتی متر باقی بماند. داخل بادنجان ها کمی آب نمک می ریزیم و آنها را چند دقیقه ای در آبکش برمی گردانیم. سپس داخل آنها را با مایع گوشتی پر کرده و در قابلمه مناسبی ردیف می چینیم. سر بادنجان ها را هم در قابلمه قرار می دهیم تا بپزند. دلمه ها را با 2 فنجان آب گوجه فرنگی و یک فنجان آبگوشت، روی حرارت ملایم قرار می دهیم تا بپزند، ولی له نشوند ( در صورت تمایل می توانیم قبل از پخت کمی آنها را سرخ کنیم ). اگر دلمه ها با این مقدار آب نپختند، می توانیم مقداری آب به دلمه ها اضافه کنیم، تا خوب بپزند و به اندازه یک دوم فنجان سس آن باقی بماند. دلمه ها را پس از آماده شدن در دیس قرار داده، کلاهک را روی دلمه ها قرار می دهیم وسس را روی آنها می ریزیم.

 برای تزئین این دلمه می توانیم، چند عدد دلمه فلفل  را در اطراف دیس قرار دهیم. این دلمه را معمولاً با سس ماست سرو می کنند.

دلمه یکی از اصیل ترین غذاهای آذری می باشد و معمولاً برای سرو دلمه ها از سس ماست استفاده می کنند دلمه یا دُلما به زبان آذری یعنی ” چیزی که پیچیده شود “.

منبع : دانشنامه تی تیل , دستور پخت دلمه بادمجان

5/5 - (1 امتیاز)
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی Vahid Ezati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *