دلماج یک نوع دسر قزوینی می باشد که اهالی قزوین در پنجاهمین روز بعد از تحویل سال به دامن طبیعت رفته و این غذا را تهیه می کنند و با اهالی منزل و دوستان سرو می کنند . برای شما عزیزان طرز تهیه این دسر را قرار داده ام .
ابتدا باید مواد زیر را تهیه نمایید که تقریبا در هر خانه ای یافت می شود
مواد اولیه برای تهیه دلماج
پیاز داغ
سبزی خوردن
نون بیات شده
خیار
طرز تهیه دلماج
از این غذا بصورت عصرانه ای مقوی هم می توان استفاده کرد . ابتدا پیاز را سرخ کرده سپس نانی را که از روز قبل خشک کرده اید به پیاز داغ مخلوط نمایید . خیار را هم ریز کنید باید دقت منید بسیار ریز باشد و در آخر هم سبزی خوردن را ریز خرد کنید و اضافه نمایید همین . نوش جون
طرز تهیه دلماج کامل نبود چون تو مواد اولیه اش پنیر نبود.مادر شوهر من اهل توابع قزوینه و دلماج رو خیلی خوب و خوشمزه درست میکنه.مواد لازمشم به شرح زیره :
نون بیات شده یا تقریبا خشک
پیاز داغ
سبزی خوردن
پنیر
گردوی آسیاب شده و کشمش و خیارم که سلیقه ایه ولی اگه توش باشه خوشمزه ترش میکنه.
ممنون از دقت نظرتون.
دلماج یا چانقال( به زبان تاتی )در اصل غذای تاکستانی است مواد اولیه نان محلی خشک و خرد شده،خیار،سبزی خوردن پنیر (پنیر کوزه ای بهتره،)گردو،پیازداغ تهیه شده همراه با زردچوبه و کمی نعناع خشک ،گوجه رنده شده همه مواد را با هم در ظرفی که توش پیاز داغ درست کردیم و هنوز روغن داره و سرد شده مخلوط میکنیم بعد در ظرفو میذاریم چند دقیقه صبر میکنیم تارطوبت گوجه و خیار و سبزی و روغن به خورد نونا بره و نرم شن نوش جان