آخرین خبرها

طرز تهیه شیرینی نان برنجی

یکی از شیرینی های خوشمزه عید شیرینی نان برنجی می باشد که شیرینی نان برنجی یکی از شیرینی های سنتی مخصوص استان کردستان می باشد . برای آموزش و یادگیری شیرینی نان برنجی با دانشنامه تی تیل همراه باشید.

کنجدی - طرز تهیه شیرینی نان برنجی
شیرینی کنجدی

مواد لازم جهت تهیه شیرینی نان برنجی

1- آرد برنج

2- شکر

3- تخم مرغ

4- گلاب

5- زعفران

6- روغن حیوانی

7- سیاه دانه کاملا خرد شده (برای تزئین شیرینی)

طزر تهیه:

شایان ذکر است که این شیرینی به صورت صنعتی و در کارگاههای مخصوص طبخ شیرینی های سنتی تهیه می گردد.

این شیرینی به دو صورت سفید و بدون زعفران و یا زرد رنگ (زعفرانی) درست می شود.

تمام مواد را به نسبت های معین با هم مخلوط کرده و این مواد را ورز داده و توسط دستگاه مخصوص به صورت خمیری یکنواخت درست می کنند.

آرد برنج را باید قبلا الک کرده تا کاملا ریز و یکنواخت شود.

زرده تخم مرغ باید کاملا زده شود همچنین میزان زرده تخم مرغ به نسبت دیگر مواد نباید زیاد باشد، اگر زرده تخم مرغ کاملا زده شود باعث تردی نان برنجی می گردد.

ترتیب مخلوط کردن مواد به این شکل است، ابتدا زرده تخم مرغ کاملا زده شده را با روغن حیوانی مخلوط کرده سپس گلاب را به آن می افزائیم بعد نوبت اضافه کردن زعفران است سپس شکر را می افزائیم در مرحله آخر آرد برنج کاملا الک شده را اضافه می کنیم تمام این مواد باید توسط دستگاه کاملا ورز داده شده تا به صورت خمیری یکنواخت و یکدست تبدیل گردد سپس محتویات توسط دستگاه قالب زنی، قالب زده می شود و در نهایت تمام نان برنجی ها، روی رول درون فر گذاشته می شود تا کاملا طبخ گردد. سپس شیرینی ها به مدت 30-20 دقیقه در محیطی آرام کاملا سرد شده و در مرحله آخر مقداری سیاهدانه کاملا آسیاب شده جهت طعم بهتر شیرینی و تزئین روی هر یک ریخته شده و شیرینی ها آماده بسته بندی می گردد.

در این شیرینی نسبت روغن حیوانی بسیار مهم است؛ زیرا هر چقدر میزان روغن حیوانی بیشتر باشد نان برنجی ها تردتر می شوند.

شیرینی نان برنجی  باید در جعبه های مکعبی (بلند) گذاشته شود.

این شیرینی بدلیل داشتن آرد برنج و روغن حیوانی بسیار ترد و شکننده است به همین دلیل قوام آن بستگی به ریز و یکنواخت بودن آرد برنج و کیفیت روغن حیوانی دارد. همچنین نحوه چیدن و بسته بندی و حمل و نقل آن در بهبود کیفیت و حفظ شکل ظاهری آن بسیار مهم است.

ماندگاری این شیرینی بسیار زیاد و تا حدود 1 سال است حتی در بیرون از یخچال هم می تواند نگهداری شود فقط باید مکان نگهداری بسیار خشک و دور از رطوبت باشد.

ارزش غذایی:

در هر صورت باید در مصرف شیرینی حد اعتدال را رعایت نمود.

آرد برنج از فرآورده های برنج است. برنج دارای ویتامین B است و مصرف ویتامین B نیز جهت پیشگیری از خستگی زودرس و ناراحتی های عصبی مهم است.

سیاهدانه جزو ادویه های پرمصرف است که مصرف آن جهت پیشگیری از بیماری آلزایمر بسیار مهم است. اما مصرف بیش از حد توصیه نمی گردد.

روغن حیوانی: جزء روغن های اشباع شده اما با ترانس پایین است و باعث افزایش چربی خون و کلسترول نمی گردد؛ اما باز هم مصرف آن باید در حد اعتدال باشد. روغن حیوانی در پیشگیری از افسردگی مهم است.

تخم مرغ منبع خوب پروتئین است و دارای روی – گوگرد است که در رشد استخوان های بدن و سلول های بدن بسیار موثر است.

گلاب: نیز خاصیت آرام بخشی دارد.

سارا فوضی – کارشناس تغذیه

Rate this post
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی Vahid Ezati

2 نظر

  1. سلام
    با عرض معذرت نان برنجی مهمترین سوغات شهر کرمانشاه میباشد نه استان کردستان
    که با روغن کرمونشاهی طمع بسیار دلپذیری داره

  2. احتمالا نمیخواستین مقدار مواد لازم رو بگید؟
    اینکه نشد طرز تهیه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *