آخرین خبرها

طرز تهیه ماهی شکم پر

ماهي شكم پر : برای تهیه این غذای بسیار لذیذ که اکثر افراد آنرا برای شب عید تهیه می نمایند شما در این مطلب با دو نوع طرز تهیه ی ماهی شکم پر آشنا خواهید شد . نوع دوم را بیشر مردم مناطق شمالی کشور با سبزیهای خاصی تهیه می نمایند اگر توانستید این سبزیها را پیدا نمایید روش دوم روشی سنتی تر خواهد بود . اگر شما هم روشی بهتر برای پختن ماهی شکم پر دارید می توانید با ما در میان بگذارید .

شکم پر - طرز تهیه ماهی شکم پر
ماهی شکم پر

مواد لازم برای تهیه ماهی شکم پر

ماهي 1 عدد

گشنيز خرد شده 250 گرم

پياز خرد شده 1 عدد

سير خرد شده 250 گرم

تمبرهندي به ميزان لازم

گردو 50 تا 100 گرم

ادويه، نمك و فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

روغن سرخ کردني به ميزان لازم

 طرز تهيه ماهی شکم پر

– ماهي را كاملا تميز کرده و داخل شکم آن را خالي مي کنيم.

 – مقداري نمك به ماهي مي زنيم و مي گذاريم مدت نيم ساعت بماند.

 – سپس آن را كاملا شسته و با دستمال تميز خشك مي كنيم.

 – پياز و سير را رنده مي کنيم و همراه با زرد چوبه، ادويه، فلفل و گشنيز خرد شده(درصورت تمايل مقدار كمي هم شويد) در يک ظرف مي ريزيم و کمي سرخ مي کنيم.

 – درب ظرف را مي بنديم. بعد از 10 دقيقه، آب تمبرهندي را به آن اضافه كرده و پس از 2 تا 3 دقيقه ظرف را از روي اجاق بر مي داريم.

 – مواد فوق را داخل شكم ماهي قرار داده و آن را با نخ يا خلال دندان مي بنديم.

 – در يک ظرف مقداري آرد و زرد چوبه مي ريزيم و ماهي را آرام در آن مي غلطانيم ، يا آرد وزرد چوبه را روي سطح ماهي مي پاشيم.

– سپس ماهي را در ماهيتابه سرخ مي كنيم تا هر دو طرف آن طلايي شود.

 * نکاتی برای تهیه ماهی شکم پر

– به جاي تمبرهندي مي توان از آب ليمو يا آب نارنج نيز استفاده كرد.

– به جاي گشنيز و سير مي توان از پياز داغ و گردو استفاده كرد.

روش دوم پخت با سبزیهای محلی شمال

شکم پر1 300x206 - طرز تهیه ماهی شکم پر
ماهی شکم پر

مواد اولیه برای ماهی شکم پر

*ماهی سفید بزرگ یک عدد

*سبزی (اناریجه و زلنگ) چرخ شده یک پیمانه

*گردو ساییده شده ۱/۳پیمانه

*انار خشک ساییده دو قاشق غذاخوری

*زرشک یک قاشق غذاخوری

*رب نارنج سه قاشق سوپخوری

*زعفران دم کرده دو قاشق سوپخوری

*نمک، فلفل، ادویه ماهی و روغن به میزان لازم

طرز تهیه:

ابتدا ماهی را پاک کرده، شسته و با نمک، فلفل، ادویه ماهی و رب نارنج کاملا مزه دار می کنیم. برای آماده کردن مواد داخل شکم ماهی، سبزی، گردو، زرشک نمک، فلفل، دو قاشق رب نارنج و انار ساییده شده را با هم مخلوط کرده و با این مواد داخل شکم ماهی را پر می کنیم. دو لبه شکم ماهی را جفت کرده و با نخ و سوزن آن را می دوزیم. سپس در سینی مخصوص فر کمی روغن ریخته، ماهی را درون آن قرار داده و در فر از قبل گرم شده با حرارت ۲۰۰ درجه سانتی گراد به مدت یک ساعت و نیم تا دو ساعت می گذاریم بپزد. در این فاصله چندین مرتبه با برس روی ماهی زعفران و روغن می مالیم و دوباره در فر قرار می دهیم تا روی ماهی طلایی رنگ شود.

نکتــه:

این غذا را معمولا برای شب سال نو تهیه می کنند.

 می توانید به جای سبزی های محلی زلنگ و اناریجه از جعفری و گشنیز استفاده کنید.

منبع : دانشنامه تی تیل , طرز تهیه ماهی شکم پر

4/5 - (1 امتیاز)
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی Vahid Ezati

یک نظر

  1. ALIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIYEEEE

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *