مواد لازم براي 6تا8 نفر:
لوبيا چيتي، لوبيا قرمز، عدس، نخود: دو پيمانه، خيس شده
سبزي آش: يك كيلوگرم ساطوري شده
رشته: 250 – 200 گرم
آرد: يك تا دو قاشق غذاخوري
زردچوبه: دو قاشق چايخوري
نمك و فلفل: به ميزان لازم
پياز داغ: يك پيمانه
سير داغ و نعناع داغ: به ميزان لازم
زعفران دم كرده: چند قاشق غذاخوري
كشك: يك و نيم پيمانه
روش تهيه:
1. بنشن را داخل يك قابلمه بزرگ ريخته و با دو ليتر آب و نصف قاشق چايخوري نمك، دو ساعت بپزيد. بعد از يك ساعت زردچوبه را اضافه كرده و كمي نمك و فلفل بزنيد.
2. پس از اضافه كردن سبزي، آش را نيمساعت ديگر روي شعله ملايم بپزيد.
3. شعله را زياد كرده و رشتهها را كه از وسط نصف كردهايد، در سه مرحله به آش اضافه كنيد و پس از هر بار آش را هم بزنيد تا رشتهها به هم نچسبد. پس از 15 دقيقه يا زماني كه رشته نرم شد، آرد را – كه مقدارش بستگي به غلظت آش دارد – در كمي آب سرد حل كرده و كمكم به آش اضافه كنيد. آش را روي شعله ملايم 30 تا 40 دقيقه بپزيد تا جابيفتد. در طول مرحله آخر پخت آش را گهگاه و به آرامي هم بزنيد تا رشته و آرد در آن گلوله نشود. دوسوم كشك و پياز داغ را به آش اضافه كرده و مابقي را براي تزیين نگه داريد.
4. براي تهيه نعناع داغ، شش قاشق غذاخوري روغن را در يك قابلمه كوچك داغ كنيد، سپس سه قاشق غذاخوري نعناع خشك در آن ريخته و پس از مخلوط كردن به سرعت از روي شعله برداريد.
5. براي تهيه سير داغ، چهار تا پنج حبه سير را ساطوري كرده و در كمي روغن روي شعله ملايم به اندازهاي تفت دهيد تا كمي رنگ بگيرد.
6. آش را در ظرف كشيده و با مواد باقيمانده تزيين كنيد.
نكات:
– حبوبات آش را بهتر است حداقل يك شبانه روز زودتر خيس كرده و آب آن را چندبار عوض كنيد تا باعث نفخ نشده و بهتر بپزد. نخود و لوبيا سفيد بهتر است دو روز زودتر خيس شود.
– سبزي آش معمولا شامل تره، جعفري، اسفناج، گشنيز و گاه يكي، دو عدد سير تازه است. علاوه بر اين سبزي آش نبايد خيلي ساطوري شود.
– اضافه كردن آب گوشت يا قلم به آش به جاي بخشي از آب، باعث خوشمزهتر شدنش ميشود.
منبع : برترین ها