آخرین خبرها

طرز تهیه ی آش صبحانه

 

424533 477 300x225 - طرز تهیه ی آش صبحانه

مواد لازم برای4 نفر:

گوشت گوسفند: 300 گرم
حبوبات (عدس و نخود و لوبيا چيتي): 200 گرم
پياز: دو عدد متوسط
برنج نيم‌دانه: دو پيمانه پلوپز
سبزي تره: 150 گرم
سبزي ترخون: 100 گرم
آب: دو ليتر
نمك و فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم

طرز تهیه:

1. يك پيشنهاد براي آن دسته از عزيزاني كه با هضم حبوبات مشكل دارند، اين است كه «حبوبات را به مدت يك شبانه‌روز در آب بخيسانند و در اين فاصله سه‌بار آب حبوبات را عوض كنند، با اين كار بيشتر نفخ حبوبات گرفته مي‌شود.»

2. لوبيا چيتي، عدس و نخود را خيس كنيد، سپس آنها را بپزيد و كنار بگذاريد (يادتان باشد هنگام پخت، به حبوبات نمك اضافه نكنيد چون سفت مي‌شوند و زمان پخت‌شان افزايش مي‌يابد).

3. برنج را هم با مقداري آب بپزيد تا حسابي باز شود و لعاب پس دهد.

4. گوشت را به همراه پياز، زردچوبه، فلفل و دو ليتر آب بپزيد و كنار بگذاريد.

5. نيمي از حبوبات را به همراه گوشت پخته شده و برنج بكوبيد. حالا مواد كوبيده شده و بقيه حبوبات و سبزي‌هاي خرد شده را به آب گوشت اضافه كنيد (براي اين ‌آش لازم نيست سبزي‌ها را خيلي ريز خرد كنيد). در ديگ را ببنديد و اجازه دهيد ‌آش جا بيفتد و هر از گاهي هم بزنيد تا ته نگيرد، اگر آب‌ آش كم بود مقداري آب داغ به آن اضافه كنيد. در آخر هم نمك‌ آن را اندازه كنيد و بعد از 10دقيقه از روي حرارت ‌برداريد و در ظرف دلخواه ريخته و با پياز داغ آن را سرو كنيد.

آش پر خاصيت

– از آنجا كه حبوبات و سبزيجات آش داراي فيبر زيادي هستند، به كاهش يبوست كمك مي‌كنند.

– در صورتي كه فشارخون بالا داريد تا آنجا كه ممكن است شويد ‌آش را بيشتر بريزيد و از ميزان گوشت آن كم كنيد.

– اگر اضافه‌وزن داريد ‌آش را با حداقل روغن تهيه و سرو كنيد و تا آنجا كه ممكن است حبوبات آن را نكوبيد، چون مقدار آن زياد مي‌شود و حجم بيشتري از آن را در يك وعده ميل خواهيد كرد.

– استفاده از گوشت، براي همه گروه‌هاي سني و مخصوصا بچه‌ها، خانم‌هاي باردار و سالمندان توصيه شده است. تا آنجا كه ممكن است گوشت را به همراه استخوان در‌ آش بريزيد تا علاوه بر پروتئين موردنياز، مقدار زيادي آهن و ويتامين 21B هم وارد بدن‌تان شود و اين خواص براي كساني كه كم‌خوني دارند بسيار مفيد است.

– ازجمله حبوباتي كه در بعضي آش‌ها استفاده مي‌شود ماش است. اين حبوبات ضدچربي خون است و اسيد فوليك زيادي دارد. پس در استفاده از آن كوتاهي نكنيد.

– در صورتي كه مشكل گوارشي داريد تا آنجا كه ممكن است آش را رقيق‌تر درست كنيد و به همراه آن از كمي روغن زيتون استفاده كنيد.

– در صورت تمايل از نعناع داغ براي سرو‌ آش استفاده كنيد، زيرا نعناع ضدنفخ است و استفاده از آن به همراه‌ آش، براي كساني كه با هضم حبوبات آش مشكل دارند، بسيار مفيد است.

ضرب‌المثل‌هاي آشي

– آش كشك خالته، بخوري پاته، نخوري پاته

– آشپز كه دوتا شد ‌آش يا شور می‌شه يا بي‌نمك

– آشي برات بپزم كه روش يه وجب روغن باشه

– آش با جاش

– آش نخورده و دهن سوخته

– هر چقدر پول بدي همون قدر ‌آش مي‌خوري

– كاسه داغ‌تر از آش

– تا هست، همين ‌آش و همين كاسه است

– آش دهن‌سوزي نيست

– صنار بده‌ آش، به همين خيال باش

منبع : برترین ها

Rate this post
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی صادق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *