آخرین خبرها

طرز تهیه ی آلبالوپلو با مرغ

files recipes 966551recbb2c5238b8998ad3641f1fe19bd9aa4 200x300 - طرز تهیه ی آلبالوپلو با مرغ

مواد لازم
آلبالو1 کیلوگرم
شکر9 پیمانه (1300 گرم)
برنج3 پیمانه (500 گرم)
نمکبه مقدار لازم
روغن مایع (مخصوص سرخ کردن)به مقدار لازم
کرهنصف پیمانه (80 گرم)
زعفران (ساییده و حل‌شده در آب)2 قاشق سوپ‌خوری
پیاز (بدون پوست و دونیم‌‌شده)1عدد (150 گرم)
زردچوبه (پودرشده)1 قاشق چای‌خوری (3 گرم)
مرغ (چندتکه)1عدد (1200 گرم)
خلال بادام (شسته و خشک شده)یک چهارم پیمانه
خلال پسته (شسته و خشک شده)یک چهارم پیمانه

طرز تهیه
1. آلبالوها را پس از درآوردن هسته، در ظرف لعابی ریخته، شکر را لابه لای آن‌ها بپاشید و به مدت 12 ساعت در ظرفی دَربسته در یخچال قرار دهید؛
2. پس از این مدت، آلبالوها را روی حرارت ملایم قرار دهید. پس از20 دقیقه در صافی ریخته، شربت را از آن جدا کنید و شربت را روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی‌که شربت قوام آمد، از روی حرارت برداشته، آلبالو را به آن بیفزایید تا یکی دو جوش بزند و به مدت 24 ساعت دیگر در یخچال به صورت دَربسته بگذارید بماند؛ سپس هنگام مصرف، در آبکش ریخته تا شربت آن جدا شود؛
3. برنج را از هشت تا ده ساعت قبل در مقداری آب و نمک خیس کرده، سپس هنگام پخت، آب روی آن را خالی کنید؛
4. در قابلمه‌ای مناسب، مقداری آب و نمک ریخته، روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی که جوش آمد، برنج را به مدت 10 تا 12 دقیقه داخل قابلمه حاوی آب جوش بریزید تا نرم شود، سپس آبکش کنید؛
5. در قابلمه ای دیگر، مقداری روغن ریخته و روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. مقداری از برنج را داخل آن بریزید، روی آن یک ردیف آلبالو ریخته؛ به همین ترتیب آلبالو را لابه لای برنج بریزید و روی آن را با برنج سفید بپوشانید. سپس درِ ظرف را بگذارید و حرارت را زیاد کنید تا بخار برنج بلند شود؛
6. کره را با سه قاشق سوپ‌خوری روغن مایع روی حرارت ملایم قرار دهید تا داغ شود. زمانی که بخار برنج بلند شد، روی آن ریخته، یک پیمانه سرخالی از شربت قوام آمده را روی برنج ریخته و در کنار برنج، نیمی از زعفران را بریزید. درِ ظرف را بگذارید و حرارت را ملایم کنید تا برنج به مدت 25 دقیقه دم بکشد (دقت کنید که به دلیل شکر موجود در آلبالوپلو، حتماً حرارت ملایم باشد تا ته دیگ نسوزد)؛
7. در قابلمه‌ای جداگانه، پیاز، زردچوبه، مرغ، نمک، فلفل و مقداری آب بریزید تا روی مرغ پوشانده شود و روی حرارت زیاد قرار دهید. زمانی‌که جوش آمد، حرارت را ملایم کرده و درِ‌ ظرف را بگذارید تا مرغ بپزد. پس از پخت، مرغ را در آبکش قرار دهید، سپس از هر دو طرف به مدت ده دقیقه به همراه بقیه زعفران در روغن داغ سرخ کنید تا طلایی رنگ شود؛
8. در این فاصله، خلال بادام را به مدت 15 دقیقه در مقداری آب خیس کرده، پس از این مدت، آبکش کنید. در تابه‌ای مناسب، خلال پسته و بادام را به مدت 30 ثانیه در مقداری روغن تفت دهید؛
9. پس از دم کشیدن، مقداری از برنج زعفرانی و آلبالویی را جدا کنید، زمانی که آلبالو پلو و مرغ را در ظرف می کشید، برنج‌های رنگی را مخلوط کرده و به همراه خلال پسته و بادام روی آن را تزیین و سرو کنید.
نکته
آلبالوپلو را با حرارت خیلی ملایم دم کنید تا به دلیل شیرینی کفِ قابلمه ته دیگ آن نسوزد.
خلال پسته را خیس نکنید؛ زیرا رنگ سبز آن از بین می‌رود.
پخت این پلو احتیاج به کمی مهارت دارد.
شربتِ زیاد، باعث چسبندگی و له شدن آلبالوپلو می شود و شربتِ کم، شیرینی لازم را به آن نمی دهد؛ بنابراین به میزان شربت آلبالو و همچنین پخت برنج دقت کنید.
در صورت تمایل بسته به ذائقه تان می‌توانید مقدار شکر را کم و زیاد کنید.
اگر زمان کافی ندارید، می‌توانید آلبالو را در مرحله یک، به جای 12 ساعت در یخچال، به مدت 10 تا 15 دقیقه در مایکروویو با قدرت 100 وات در ظرفی دربسته قرار دهید تا پخته شود.

منبع : ساناز سانیا

Rate this post
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی صادق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *