آخرین خبرها

طرز تهیه ی خاچاپوری غذای گرجستانی ها

 

550476 790 300x225 - طرز تهیه ی خاچاپوری غذای گرجستانی ها

خاچاپوری تنها یک غذای گرجستانی نیست!

بعضی از انواع رایج خاچاپوری عبارتند از:

ایمرولی imeruli

گرد است و احتمالن رایج ترین نوع خاچاپوری است. مواد اولیه برای طبخ آن عبارتند از ماست، تخم مرغ، خمیر آرد و پنیر و کره

مگرولی megruli

شبیه به ایمرولی است با این تفاوت که پنیر بیشتری در آن مورد استفاده قرار می گیرد.

آچارولی یا آجارولی acharuli/adjaruli

ظاهر آن خمیر پخته ای است که به شکل قایق درآمد ه است و یک تخم مرغ نیمروی شل در داخل قایق قرار گرفته است. موقع خوردن تخم مرغ را با خمیرهای قایق مخلوط می کنند.

پنووانی penovani

از نظر ظاهر شبیه به شیرینی دانمارکی خودمان است ولی از نظر مزه هیچ شباهتی به آن ندارد چون از خمیر و پنیر پرشده است.

اسوری ossuri

در تهیه این نوع خاچاپوری از سیب زمینی نیز استفاده میشود.

آچما achma و سوانوری svanuri ، راچولی rachuli نیز از انواع دیگر خاچاپوری هستند.

این غذا در ترکیه هم پخت میشود و به اسم پیده شناخته شده هست.

خاچاپوری تنها یک غذای گرجستانی نیست!

مواد لازم:

ارد : 2 پیمانه
اب ولرم: 3/4 پیمانه
خمیر مایه فوری : 1 قاشق چای خوری
نمک:1/2 قاشق چای خوری
روغن مایع یا کره اب شده : 1/4پیمانه
تخم مرغ
پنیر موزارلا : نیم پیمانه رنده شده
پنیر صبحانه نیم پیمانه خرد شده
کره اب شده 2 قاشق غذا خوری
کمی ارد برای روی میز
1 قاشق کره برای روی نان

طرز تهیه:

1. اب رو با خمیر مایه -روغن – نمک و ارد مخلوط کنید و خوب ورز بدید . خمیر اگر چسبناک هست اشکالی نداره اصلاااااا ارد اضافه نکنید .

2. روش رو بپوشونید بزارید یک جای گرم به مدت 1 ساعت تا خمیر ور بیاد .

3. خمیر رو 2 قسمت کنید هر قسمت رو گرد کنید و بزارید کنار روش رو بپوشانید بزارید 15 دقیقه بمونه

خاچاپوری تنها یک غذای گرجستانی نیست!
خاچاپوری تنها یک غذای گرجستانی نیست!

4. حالا هر گوله رو بدون اینکه ورز بدید با دست باز کنید اصلا خمیر رو مچاله نکنید خمیر حباب دار هست سعی نکنید خرابش کنید. دستهاتون رو اردی کنید

5. وقتی نازک بازش کردید کناره هاشو رو کمی جمع کنید و یک شکل قایق مانند درست کنید . حتما نازک کنید چون بعد از پخت پف میکنه . روش یک دستمال بکشید بزارید 5 دقیقه دیگه هم بمونه

6. پنیر ها رو باهم مخلوط کنید2 قاشق اب + 2 قاشق کره اب شده رو بریزید توشون و با چنگال لهشون کنید

7. داخل هر خمیر مقداری از مخلوط پنیر صبحانه و پنیر پیتزا بریزید به اندازه ای که سطح خمیر رو خوب بپوشونه

8. بعد یک عدد تخم مرغ رو بشکنید توش و بزارید داخل فر روی 350 درجه فارنهایت که از قبل گرم کرده بودید تا وقتی که روی خمیر سرخ بشه تقریبا 20-30 دقیقه بعد از پخت داخل نان یک قالب کره کوچیک قرار بدید .

9. در روش سنتی زرده تخم مرغ رو جدا میکنن و بعد از پخت به صورت خام روی نون میزارن اگر زرده خام دوست دارید میتونید این کار روبکنید. بعد نون کناره های خاچاپوری رو به زرده تخم مرغ میزنن و میخورن. میدونم که تخم مرغ خام با ذائقه ایرانی ها زیاد جور نیست.

* میتونید خمیر رو شب درست کنید روش رو خوب بپوشانید تا بهش هوا نرسه بزارید داخل یخچال صبح بزارید بیرون تا هم دمای محیط بشه و بعد بپزید.

منبع : برترین ها

Rate this post
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی صادق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *