مواد لازم برای 4 نفر
4 ق س روغن مايع مخصوص سرخكردني
2 عدد پياز متوسط (پوستكنده و ريز خرد شود)
225 گرم سيبزميني (پوست كنده و نگيني خرد شود)
450 گرم هويج (پوست كنده و نگيني خرد شود)
2 ساقه كرفس (خرد شود)
2 عدد كدو (پوست كنده و درشت خرد شود)
1 عدد فلفل دلمهاي ( ريز خرد شود)
2 حبه سير (رنده شود)
2 ق چ پودر تخم گشنيز
2 /1 ق چ فلفل قرمز
2 /1 ق چ پودر كاري
5 پيمانه آب مرغ
400 گرم لوبيا چشمبلبلي
گشنيز تازه خردشده براي تزئين
نمك به مقدار لازم
طرز تهیه:
1. لوبيا چيتي را پس از پاككردن بشوييد و داخل قابلمه كوچكي حاوي مقداري آب بريزيد و بگذاريد تا بپزد. سپس روغن را داخل تابهاي روي اجاق گاز داغ كنيد و تمام سبزيجات خردشده جز كدو و فلفل دلمهاي را در آن بريزيد و روي شعله ملايم بگذاريد تا به مدت 5 دقيقه تفت داده شود. در طول اين مدت، مواد را هم بزنيد تا نسوزد. پس از آن سير، پودر تخم گشنيز و فلفل قرمز را به مواد اضافه كنيد و بگذاريد يك دقيقه ديگر نيز حرارت ببيند. مخلوطكردن مواد را فراموش نكنيد.
2. قابلمهاي را آماده كنيد و آب مرغ را به همراه كمي نمك داخل آن بريزيد و سبزيجات تفتداده شده را به آن اضافه كنيد. شعله اجاق را زياد كنيد تا آب مرغ جوش آيد، سپس شعله را كم كرده و در قابلمه را بگذاريد و به مدت 25 دقيقه صبر كنيد تا مواد كمي پخته شوند. هرازگاهي آن را هم بزنيد.
3. پس از طي اين مدت، لوبيا چشم بلبلی پختهشده و كدو و فلفل دلمهاي خردشده را به اين مخلوط اضافه كنيد و در قابلمه را بگذاريد و دوباره به مدت 15 دقيقه ديگر يا تا زماني كه همه سبزيجات كاملا بپزند روي شعله اجاق گاز قرار دهيد.
4. يك و يك چهارم پيمانه از مواد سوپ را داخل دستگاه غذاساز يا خردكن بريزيد تا بهصورت مايهاي خميريشكل درآيد. سپس اين مايه خميري را به بقيه مواد سوپ برگردانيد و دوباره حرارت دهيد تا از هم باز شده و در سوپ پخش شود. به اين ترتيب، سوپ جاافتاده و غليظتر ميشود. در پايان سوپ را در ظرف موردنظر بريزيد و سطح آن را با كمي گشنيز خردشده تزیين كنيد.
منبع : برترین ها