مواد لازم ( دو كيلوگرم)
خيار قلمي: دو كيلوگرم
نمك: چهار قاشق غذاخوري
دانه فلفل سياه: يك قاشق غذاخوري
تلخون يا مرزه: 50 گرم (يك دسته كوچك)
سركه: يك پيمانه
سير: يك بوته
آب: به ميزان لازم
طرز تهیه
براي تهيه يك خيارشور عالي، يك روش بسيار عالي دارم كه ميخواهم به شما نيز ياد بدهم. در يك ظرف بزرگ مثل قابلمه آب ميريزيم و يك تخممرغ خام در آن مياندازيم. حالا ميزان مشخصي نمك افزوده و هم ميزنيم. وقتي نمك كم باشد، تخممرغ همان حالت اوليه آب بيمزه را دارد، ولي وقتي به قدر كافي شور شود، سر تخممرغ به سمت بالا مايل ميشود. البته اگر آب بيش از حد هم شور شود تخممرغ كامل حالت ايستاده ميگيرد. بهترين زمان براي استفاده در شورها زماني است كه تخممرغ مايل به بالا ميشود.
آب نمك را روي حرارت گذاشته تا به جوش آيد. همزمان شيشهاي تميز انتخاب ميكنيم و خيارها را يك رديف داخل شيشه ميچينيم، بعد دانه فلفل سياه يا فلفل چيلي تازه و نيمي از تلخون را در شيشه ميريزيم. رديف بعدي خيار را چيده و مابقي سبزي را هم ميافزاييم. بعد سركه را در شيشه ميريزيم و وقتي آبجوش آمد، سريع آن را روي خيارها ميريزيم، شيشه را لب به لب پر ميكنيم و خيلي زود در شيشه را ميبنديم. در شيشه تا وقتي خيارشورها برسند نبايد باز باشد. كامل پر كردن شيشه باعث پلمپ شدن در آن ميشود. به صورت معمول خيارشور 10 تا 15 روز طول ميكشد تا برسد. بهتر است شيشه در هواي باز نگهداري شود.
منبع : برترین ها