مواد لازم:
500 گرم آرد جوانه گندم
500 گرم آرد سفيد يا آرد گندم سبوسدار
2 پیمانه روغن مايع يا كره، 1 پیمانه ماست
1 ق چ خميرمايه خشك
2 ق س زرد چوبه
1 كيلوگرم خرماي نرم (هستههاي آنرا خارج كنيد)
150 گرم مغز گردوي چرخشده
150 گرم مغز پسته چرخشده
100 گرم ريشه جوز هندي و تخم ميخك (روي هم)
طرز تهیه:
1. ابتدا خميرمايه تر را آماده كنيد به این صورت که يك قاشق خميرمايه خشك را در كمي شير يا آب گرم حل كرده و به آن، دو قاشق چايخوري شكر اضافه كنيد و هم بزنيد تا خميرمايه تر آماده شود.
2. از طرفي ريشه جوز و ميخك را نيز آسياب كرده و بهعنوان ادويه كماچ، آماده بگذاريد.خرماهارا با چنگال له كنيد، سپس آن را با مغز گردو و مغز پسته و 3 قاشق سوپخوري روغن و كمي ادويه كماچ، مخلوط كرده و با دست، خوب ورز دهيد و كناري بگذاريد. آرد جوانه گندم را با آرد گندم، يك ليوان روغن، يك ليوان ماست، زردچوبه، بقيه ادويه كماچ و خميرمايه مخلوط كرده و ورز دهيد، بهطوري كه خمير به دست نچسبد.
نكته: اگر خمير سفت بود، كمي آب به آن اضافه كنيد و درصورتي كه شل بود، كمي آرد روي آن بپاشيد.
بعد از اينكه خمير آماده شد صبر كنيد تا استراحت كند. كف سيني فر را چرب كنيد و با كاغذ شيرينيپزي بپوشانيد. نيمي از خمير را با وردنه روي سطحي كه آرد پاشيده شده باز كنيد و روي كاغذ شيرينيپزي قرار دهيد. سپس سطح آن را با مخلوط خميري خرما بپوشانيد. نيمه ديگر خمير را هم باز كرده و روي خمير خرما پهن كنيد. اين خمير 3لايه را با چاقو بهصورت لوزي برش دهيد و چندتا قاشق روغن حيواني روي آن بريزيد و حدود نيمساعت با حرارت 180 درجه سانتيگراد داخل فر قرار دهيد تا بپزد.
منبع : برترین ها