مواد لازم:
گوشت خورشتي: 500 گرم
پياز: يك عدد بزرگ
رب گوجه فرنگي: دو قاشق غذاخوري
آب: سه ليوان
زردچوبه و ادويه خورشتي (ادويه قيمه نثار): يك قاشق چايخوري
نمك و فلفل و دارچين: به ميزان لازم
زعفران دم كشيده: نصف پيمانه
گلاب: دو قاشق غذاخوري
زرشك و خلال پسته و خلال بادام: از هر كدام 5 قاشق غذاخوري
خلال پوست پرتقال شيرين شده: 3 قاشق غذاخوري
كره و شكر: از هر كدام 3 قاشق غذاخوري
طرز تهیه:
1. از آنجا كه اغلب اين قيمه، لابهلاي پلو سرو ميشود، چهار پيمانه برنج را بشوييد، بپزيد و بگذاريد دم بكشد. براي تهيه قيمه، پياز را نگيني خرد كرده و در روغن داغ سرخ كنيد تا رنگ آن طلايي شود. گوشت را به پياز سرخ شده اضافه كرده و روي آن ادويه خورشتي، دارچين، زردچوبه و فلفل بريزيد و بعد تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند، رب گوجه را هم به گوشت اضافه كرده و تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود، در آخر هم آب را اضافه كنيد و صبر كنيد تا گوشت بپزد.
2. بعد از پخت گوشت، گلاب، نمك و نصف زعفران را اضافه كنيد و بعد از 5 دقيقه، خورشت شما كه آب كم و غليظي دارد، حاضر است. در يك تابه يك قاشق كره بريزيد و خلال بادام و پسته را به مدت يك دقيقه تفت دهيد. در يك تابه ديگر زرشكها را به همراه يك قاشق كره و يك قاشق شكر تفت دهيد، خلالهاي پرتقال هم با يك قاشق كره و شكر تفت دهيد و كنار بگذاريد.
3. ميتوانيد نصف مواد خلال و زرشك را به قيمه اضافه كنيد و نصف ديگر را براي تزئين نگه داريد. حالا پلو را در ديس بكشيد و روي آن مقداري از مواد قيمه و خلال بريزيد و بعد روي قيمه را با بقيه پلو بپوشانيد، در انتها هم روي پلو را با كمي قيمه و خلالهاي بادام، پسته، پرتقال، زرشك و همچنين پلوي زعفراني تزئين كنيد.
منبع : برترین ها