مواد لازم:
مرغ كامل: يك عدد متوسط
كره آب شده: 50 گرم
آب پرتقال: نصف پيمانه
آب ليمو ترش و آب نارنج: از هر كدام دو قاشق غذاخوري
نمك و فلفل: به ميزان لازم
مواد لازم براي داخل شكم مرغ:
فلفل دلمهاي كوچك : يك عدد
فلفل سبز تند: يك عدد
پياز متوسط: دو عدد
ادويه مرغ، ادويه كاري و زردچوبه: از هر كدام يك قاشق چايخوري
نمك و فلفل: به ميزان لازم
طرز تهیه:
1. در يك كاسه همه ادويهها، نمك و فلفل را با هم مخلوط كنيد. كره آب شده را با آب پرتقال، آب نارنج، آب ليموترش، نمك و فلفل سياه خوب مخلوط كنيد. يكي از پيازها را چهار قاچ كنيد. فلفل سبز و فلفل دلمهاي را بزرگ خرد كنيد.
2. مرغ شسته شده را روي سطح كار قرار داده و داخل شكم مرغ را اول با مخلوط ادويهها مزهدار و بعد با پياز، فلفل دلمهاي و فلفل سبز پر كنيد. حالا با خلالدندان شكم مرغ را ببنديد.
3. فر را روي 180 درجه سانتيگراد روشن كنيد. تمام قسمتهاي مرغ را با مخلوط كره و آب مركبات خوب مزهدار كنيد. يك عدد پياز باقي مانده در دستور را به صورت حلقهای برش بزنيد و كف ظرف مخصوص فر بچينيد.
4. مرغ مزهدار شده را روي پيازها قرار داده و بقيه مخلوط كره و آب مركبات را داخل ظرف بريزيد. سر ظرف را با فويل بپوشانيد و مرغ را در فر گذاشته و اجازه دهيد يك ساعت بپزد، بعد فويل را از روي ظرف برداريد و كمي از سسي كه مرغ در آن قرار دارد را روي مرغ بريزيد و اجازه دهيد مرغ بدون فويل نيم ساعت ديگر بپزد تا روي آن برشته شود.
5. بعد از آماده شدن، مرغ را در ظرف سرو گذاشته و سس را روي آن بريزيد يا ميتوانيد سس را در ظرفي جدا، كنار مرغ سرو كنيد.
طرز تهیه سس مرکبات:
مرغ با سس مركبات
براي درست كردن يك سس عالي از آب مركبات فقط كافي است يك ليوان آب پرتقال، دو قاشق غذاخوري آب ليموترش، يك قاشق مرباخوري آرد ذرت با كمي نمك و فلفل را در يك ديگ بريزيد و روي حرارت ملايم هم بزنيد تا يك سس نسبتا غليظ براي سرو كنار غذا درست كنيد.
منبع : برترین ها