مواد لازم:
مغز ران گوساله چرخ کرده ….. 750 گرم
ران مرغ بدون استخوان …. 100 گرم
لپه پخته شده و چرخ کرده …. 300 گرم
سبزی خرد شده …. 500 گرم
شوید … 100 / تره … 200 / مرزه … 100/ ترخون … 50 / ریحان … 50
سیب زمینی پخته و چرخ کرده …. 1 عدد
برنج خیس خورده …. 1 پیمانه پلوپز
زعفران آب زده …. 1 ق غ
آرد نخودچی …. 1 قاشق غذاخوری
تخم مرغ خام …. 1 عدد
پیاز درشت …. 1 عدد
مواد داخل کوفته :
رب گوجه فرنگی …. 2 ق م
پیاز کوچک …. 1 عدد
تخم مرغ پخته …. 1 الی 2 عدد
آلو …. چند عدد
گردو …. چند عدد
کوفته تبریزی، غذای مشهور آذری
مواد سس کوفته :
غوره….. نصف پیمانه
زیره نکوبیده ….1 قاشق غذا خوری
رب گوجه …. 1 قاشق غذا خوری
نمک وفلفل و زردچوبه …. به مقدار لازم
زعفران آب زده …. 1 ق غ
گوجه فرنگی …. 4 عدد
پیاز درشت …. 1عدد
برگ بو …. 2 عدد
طرز تهیه:
1 – گوجه ها را ریز خرد کرده و با کمی پیاز داغ می گذاریم روی حرارت تا گوجه نرم شود . یک قاشق رب اضافه می کنیم ، نمک و فلفل و یک قاشق غذاخوری زعفران آب زده و ادویه را روی آن می ریزیم . غوره را اضافه کرده و یک لیتر آب گرم اضافه کرده و می گذاریم جوش بیاید.
2 – گوشت و مرغ باید یک مرتبه چرخ شود و اگر یک مرتبه هم در دستگاه غذا ساز ریخته شود بسیار خوب و مناسب است چون گوشت بافت پیدا میکند . پیاز را نیز ریز رنده کرده یا چرخ کنید و آب آن را بگیرید و تفاله آن را با گوشت مخلوط میکنیم.
3 – لپه پخته شده و چرخ کرده و سیب زمینی پخته شده و چرخ کرده را هم اضافه می کنیم نمک و فلفل و زعفران و زیره را اضفه کرده و با دست ورز می دهیم.
4 – یک عدد تخم مرغ خام و یک قاشق آرد نخودچی را اضافه کرده با دست کامل ورز می دهیم تاچسبندگی کامل پیدا کند.
5 – سبزی را خرد کرده آب آن با دست گرفته اضافه کرده دوباره ورز می دهیم . برنج را یک جوش می دهیم و به مواد بالا اضافه مینماییم.
6- اگر مواد شل باشد به ان آرد نخودچی می زنیم . چندین بار مخلوط گوشت را به کف ظرف می کوبیم تا کاملاً چسبندگی پیدا کند.
7 – یک پارچه تنظیف یا یک پارچه تمیز نخی نازک را داخل یک کاسه گود قرار داده و مواد آماده شده گوشت را داخل تنظیف که داخل کاسه است می گذاریم.
8 -رب ، پیاز داغ ، زعفران ، گردوو آلو خیس خورده ، نمک و فلفل همه را با هم مخلوط می کنیم . وسط گوشت داخل تنظیف را گود کرده تخم مرغ پخته و سایر مواد بالا راوسط گوشت قرار داده و دو طرف تنظیف را گرفته دور تا دور گوشت را جمع می کنیم . دستانتان را با آب گرم خیس کرده و کوفته را کاملاً گرد نمایید و درز آن را می بندیم.
9 – تنظیف را گره زده داخل زودپزی که سس تهیه شده در آن در حال جوش است می اندازیم . دو عدد برگ بو نیز اضافه کرده که در آخر آن را خارج مینماییم .کوفته به مدت یک ساعت زمان لازم دارد تا در زود پز پخته شود.
10 -وقتی پخته شد تنظیف را از دور کوفته برداشته دوباره داخل زودپز می گذاریم.
11 – حرارت را کم کرده تا سس به خورد کوفته برود.
نکات :
1 – حرارت در ابتدای پخت کوفته باید زیاد باشد تا کوفته بگیرد و وا نرود سپس حرارت را کم کرده تا کوفته مغز پخت شود.
2 – کوفته تبریزی به همین شکل بزرگ تهیه میشود . اگر در تهیه کوفته در این اندازه مشکل دارید میتوانید با همین مواد کوفته های کوچکتر تهیه کنید و در همین سس بچینید تا پخته شوند.
3 – میتوانید از مرغ استفاده نکنید ولی همین مقدار مرغ باعث چسبندگی بسیار خوبی در گوشت شما میشود که از وا رفتن کوفته شما جلوگیری میکند.
4 – از گوشت سردست و کمی گردن نیز میتوانید استفاده کنید.
منبع : برترین ها