برترین ها: جابهجا كردن یكی از مواد غذایی با دیگری همیشه جواب نمیدهد، اگرچه ممكن است با یكدیگر مشابه به نظر برسند. مثلا استفاده از بیكینگ پودر به جای بیكینگ سودا در بعضی موارد، احتمالاً همان مقدار که میخواهید پف مثلا نمیکند!
راهحل: این مشكل همیشگی نیست مثلا میتوانید عسل را به جای شكر سفید خامه را به جای شیر غلیظ و گاه آرد ذرت را به جای آرد گندم به كار ببرید. اما برای اجتناب از اشتباه اول، در هنگام جایگزینی از یك آشپز حرفهای یا یك كتاب معتبر آشپزی كمك بگیرید. به یاد داشته باشید این دسته از اشتباهات معمولا در قنادی، نانوایی و شیرینیپزی حساستر است و كار دست شما میدهد!
راهحل: تابه را روی شعله متوسط حداقل 2 دقیقه حرارت دهید. سپس روغن را اضافه كرده و یك قاشق چوبی درون آن قرار دهید. هنگامی كه دور قاشق حبابهای ریزی به وجود آمد، مواد غذایی را كه حتماً در دمای محیط است، اضافه كنید. این كار از چسبیدن آن نیز جلوگیری میكند. اگر غذای شما با شرایط بالا به تابه چسبید، به این معنی است كه هنوز سرخ نشده، باید كمی صبر كنید تا به آسانی جدا شود.
راهحل: برای نتیجه بهتر مواد غذایی را در چند نوبت سرخ كنید تا هم آب نیندازد و هم یكنواخت سرخ شود، در غیر این صورت یا یك غذای پخته به جای غذای سرخ شده خواهید داشت یا نیمی از غذا بیش از حد سرخ میشود و مابقی نیمپز خواهد بود.
راهحل: از حرارت بالا برای سرخ كردن موادی مانند ماهی، فیله مرغ و غذاهایی استفاده كنید كه ضخامت كمی داشته و نیاز به مغز پخت شدن ندارند. حرارت متوسط برای مواد غذایی ضخیمتر است و بهخاطر داشته باشید برای سرخ كردن از حرارت پایین استفاده نمیكنند.
راهحل: وقتی به گوشت پس از پخت حداقل 10 دقیقه استراحت میدهید، رشتههای گوشت ریلكس شده و آب درون گوشت را به خود جذب میكند. نتیجه، گوشت آبدارتر، طعمداردتر و نرمتری خواهد بود كه رضایت خورندگان را در پی خواهد داشت!!
راهحل: مقدار نمك مناسب برای هر نفر در روز 1500 میلیگرم است. این اندازه هم غذای شما را خوشمزه میكند و هم به سلامتی شما آسیب نمیرساند. نمك علاوه بر طعمدهندگی در غذا در بعضی دستورهای غذایی كاربردهای دیگری نیز دارد. به عنوان مثال نمك به همراه مایه خمیر به ور آمدن آن كمك میكند. تنها در صورتی از نمك اجتناب كنید كه به دستور پزشك باشد. در پایان دو نكته زیر را درباره نمك به یاد داشته باشید:
1- گوشت سفید را در ابتدای پخت و گوشت قرمز را پس از پخت نمك میزنند.
2- همیشه اول غذا را بچشید، بعد به سراغ نمكدان بروید!
راهحل: روغن و ادویهجات خود را ترجیحاً در جای خنك، تاریك و خشك نگه دارید. فاصله حدود 20 سانتیمتر از اجاق گاز مناسب است.
دلیل این مشكل آن است كه پیمانه را داخل آرد كرده و آن را با فشار پر میكنند و در این صورت مقدار آرد از اندازه مورد نظر بیشتر میشود.
راهحل: برای اندازهگیری درست، پیمانه را با یك قاشق پر كرده و روی آن را با پشت چاقو صاف كنید تا آرد اضافی بیرون بریزد.
راهحل: اگر پاستای شما با كیفیت است نیازی به اضافه كردن روغن در آب جوش ندارید. روی پاستای آبكش شده تنها در صورتی آب سرد بریزید كه یا قصد دم كردن آن را دارید و یا قصد ندارید همان زمان از آن استفاده كنید. اگر سس شما در هنگام آبكش كردن پاستا آماده است، بلافاصله پس از آبكش كردن پاستا را به سس اضافه كنید. در این صورت نشاسته پاستا سس را غلیظتر كرده و كیفیت سس بهتر میشود. پاستا را به اندازه بپزید؛ پختن پیش از حد باعث خرد شدن آن شده و در ضمن تمام خاصیت خود را از دست میدهد.
«مواد را به خوبی با هم مخلوط كنید «اگر شما بیش از اندازه این كار را انجام دهید، گلوتن موجود در آرد از آن جدا شده و باعث سفت و لاستیكی شدن كیك یا مافین میشود.»
راهحل: مواد خمیر را بیش از اندازه هم نزنید. همین كه احساس كردید مواد با هم به صورت یكنواخت مخلوط شدهاند كفایت میكند.