آخرین خبرها

10 اشتباه رایج آشپزی و اجتناب از آن

 

cooking - 10 اشتباه رایج آشپزی و اجتناب از آن
جایگزینی مواد

برترین ها:  جابه‌جا كردن یكی از مواد غذایی با دیگری همیشه جواب نمی‌دهد، اگرچه ممكن است با یكدیگر مشابه به نظر برسند. مثلا استفاده از بیكینگ پودر به جای بیكینگ سودا در بعضی موارد، احتمالاً همان مقدار که میخواهید پف مثلا  نمی‌کند!

راه‌حل:  این مشكل همیشگی نیست مثلا می‌توانید عسل را به جای شكر سفید خامه را به جای شیر غلیظ  و گاه آرد ذرت را به جای آرد گندم به كار ببرید. اما برای اجتناب از اشتباه اول، در هنگام جایگزینی از یك آشپز حرفه‌ای یا یك كتاب معتبر آشپزی كمك بگیرید. به یاد داشته باشید این دسته از اشتباهات معمولا در قنادی، نانوایی و شیرینی‌پزی حساس‌تر است و كار دست شما می‌دهد!

داغ نكردن تابه در هنگام آشپزیcooking - 10 اشتباه رایج آشپزی و اجتناب از آن
اگر شما مواد غذایی سرد را در روغن داغ نشده و در یك تابه سرد بریزید، غذا به سادگی روغن را قبل از اینكه داغ شود، جذب می‌كند و مجبورید دوباره روغن اضافه كنید و در پایان یك غذای چرب و چیلی به دست می‌آید.

راه‌حل: تابه را روی شعله متوسط حداقل 2 دقیقه حرارت دهید. سپس روغن را اضافه كرده و یك قاشق چوبی درون آن قرار دهید. هنگامی كه دور قاشق حباب‌های ریزی به وجود آمد، مواد غذایی را كه حتماً در دمای محیط است، اضافه كنید. این كار از چسبیدن آن نیز جلوگیری می‌كند. اگر غذای شما با شرایط بالا به تابه چسبید، به این معنی است كه هنوز سرخ نشده، باید كمی صبر كنید تا به آسانی جدا شود.

پر كردن بیش از اندازه تابه
Cooking - 10 اشتباه رایج آشپزی و اجتناب از آن
وقتی عجله دارید، وسوسه سرخ كردن همه مواد با هم و در یك نوبت به سراغ شما می‌آید. اما در مقابل آن مقاومت كنید!

راه‌حل: برای نتیجه بهتر مواد غذایی را در چند نوبت سرخ كنید تا هم آب نیندازد و هم یكنواخت سرخ شود، در غیر این صورت یا یك غذای پخته به جای غذای سرخ  شده خواهید داشت  یا نیمی از غذا بیش از حد سرخ می‌شود و مابقی نیم‌پز خواهد بود.

ترس از حرارت!
اگر غذای خود را روی شعله كم سرخ كنید هرگز برشته نمی‌شود و این به معنی آن است كه عطر غذا از آن خارج نمی‌شود. علاوه بر آن
یك غذای برشته درون آبدارتری داشته و در عین حال تردتر است.

راه‌حل: از حرارت بالا برای سرخ كردن موادی مانند ماهی، فیله مرغ و غذاهایی استفاده كنید كه ضخامت كمی داشته و نیاز به مغز پخت شدن ندارند. حرارت متوسط برای مواد غذایی ضخیم‌تر است و به‌خاطر داشته باشید برای سرخ كردن از حرارت پایین استفاده نمی‌كنند.

سرو سریع گوشت
برش گوشت بلافاصله پس از پختن آن باعث می‌شود آب آن خارج شود. گوشت داغ انرژی جنبشی زیادی دارد و باعث می‌شود آب گوشت از درون رشته‌های آن خارج شود. گوشتی كه آب آن خارج شده است، هم خاصیت كمتری دارد و هم سفت می‌شود.

راه‌حل: وقتی به گوشت پس از پخت حداقل 10 دقیقه استراحت می‌دهید، رشته‌های گوشت ریلكس شده و آب درون گوشت را به خود جذب می‌كند. نتیجه، گوشت آبدارتر، طعم‌داردتر و نرم‌تری خواهد بود كه رضایت خورندگان را در پی خواهد داشت!!

ترس از نمك
اكثر مردم نمك زیادی را در زمان مصرف مواد غذایی آماده یا فرآوری شده مصرف می‌كنند در حالی‌كه از آن بی‌خبرند. استفاده معقول و به اندازه از نمك نه‌تنها ایرادی ندارد بلكه طعم غذا را كامل می‌كند، كاری كه هیچ یك از چاشنی‌ها و طعم‌دهنده‌ها نمی‌توانند انجام دهند.

راه‌حل: مقدار نمك مناسب برای هر نفر در روز 1500 میلی‌گرم است. این اندازه هم غذای شما را خوشمزه می‌كند و هم به سلامتی شما آسیب نمی‌رساند. نمك علاوه بر طعم‌دهندگی در غذا در بعضی دستورهای غذایی كاربردهای دیگری نیز دارد. به عنوان مثال نمك به همراه مایه خمیر به ور آمدن آن كمك می‌كند. تنها در صورتی از نمك اجتناب كنید كه به دستور پزشك باشد. در پایان دو نكته زیر را درباره نمك به یاد داشته باشید:

1- گوشت سفید را در ابتدای پخت و گوشت قرمز را پس از پخت نمك می‌زنند.

2- همیشه اول غذا را بچشید، بعد به سراغ نمكدان بروید!

نگهداری روغن و ادویه بالا یا دور و بر اجاق گاز
شاید دوست داشته باشید ادویه‌ها و روغن خود را حول و حوش اجاق گاز نگه دارید تا هم در دسترس باشد هم ظرف‌های زیبای آن در چشم باشد! اما این كار باعث می‌شود تا ادویه و روغن، عطر و كیفیت خود را از دست بدهد.

راه‌حل: روغن و ادویه‌جات خود را ترجیحاً در جای خنك، تاریك و خشك نگه دارید. فاصله حدود 20 سانتیمتر از اجاق گاز مناسب است.

پر كردن پیمانه آردcooking - 10 اشتباه رایج آشپزی و اجتناب از آن
بسیاری از آشپزها با اینكه از پیمانه استفاده می‌كنند، اما نتیجه كارشان رضایت‌بخش نیست و هرگز دلیل آن را نمی‌فهمند.

دلیل این مشكل آن است كه پیمانه را داخل آرد كرده و آن را با فشار پر می‌كنند و در این صورت مقدار آرد از اندازه مورد نظر بیشتر می‌شود.

راه‌حل: برای اندازه‌گیری درست، پیمانه را با یك قاشق پر كرده و روی آن را با پشت چاقو صاف كنید تا آرد اضافی بیرون بریزد.

روغن روی پاستا
پیروی كوركورانه از روش طبخ قدیمی پاستا ریختن روغن در آبی كه پاستا را در آن می‌پزید، ریختن آب روی آن بعد از آبكشی و پختن پاستا در آبجوش در حالی‌كه پاستا پخته است از جمله كارهایی است كه همه آشپزها در هنگام تهیه پاستا انجام می‌دهند.

راه‌حل: اگر پاستای شما با كیفیت است نیازی به اضافه كردن روغن در آب جوش ندارید. روی پاستای آبكش شده تنها در صورتی آب سرد بریزید كه یا قصد دم كردن آن را دارید و یا قصد ندارید همان زمان از آن استفاده كنید. اگر سس شما در هنگام آبكش كردن پاستا آماده است، بلافاصله پس از آبكش كردن پاستا را به سس اضافه كنید. در این صورت نشاسته پاستا سس را غلیظ‌تر كرده و كیفیت سس بهتر می‌شود. پاستا را به اندازه بپزید؛ پختن پیش از حد باعث خرد شدن آن شده و در ضمن تمام خاصیت خود را از دست می‌دهد.

مخلوط كردن بیش از حد مواد خمیر
در تمام دستورهای تهیه مافین، پن كیك و كیك‌ها به این جمله برمی‌خورید:
«مواد را به خوبی با هم مخلوط كنید «اگر شما بیش از اندازه این كار را انجام دهید، گلوتن موجود در آرد از آن جدا شده و باعث سفت و لاستیكی شدن كیك یا مافین می‌شود.»

راه‌حل: مواد خمیر را بیش از اندازه هم نزنید. همین كه احساس كردید مواد با هم به صورت یكنواخت مخلوط شده‌اند كفایت می‌كند.

 

Rate this post
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی نرگس

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *