آخرین خبرها

ویتامین D3 کوله کلسیفرول

ویتامین D3  کوله کلسیفرول “

ویتامین D3 (کوله کلسیفرول) چيست؟

ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است و برای طبیعی نگه داشتن سطوح کلسیم خون ضروری است. ویتامین D3 برای درمان و پیشگیری از کمبود ویتامین D ، همچون کودکان دچار راشی تیسم و بالغین مبتلا به استئومالاسی، بکار می رود. این دارو در بیماران مبتلا به کم کاری غدد پاراتیروئید (غددی که سطح کلسیم خون را کنترل می کنند) و بیماران دچار نارسایی کلیه که از بیماری استخوان رنج می برند نیز استفاده می شود. ویتامین D3 به شکل کپسول و تزریق در دسترس است.

D3 - ویتامین D3  کوله کلسیفرول
ویتامین D3 کوله کلسیفرول

طريقه مصرف ویتامین D3 (کوله کلسیفرول)

ویتامین D3 داروی بدون نسخه نیست و بسته به مشکل شما پزشک معالج دوزاژ بخصوصی از دارو را تجویز می کند. کوله کلسیفرول را دقیقا مطابق با دستور پزشک خود مصرف و از تغییر دوز آن جدا پرهیز نمایید. کپسول ها را بطور کامل ببلعید و از جویدن یا خرد کردن آنها خودداری کنید. ضمنا دستورات داخل بسته دارو را نیز به دقت مطالعه کنید.

موارد منع مصرف ویتامین D3

این دارو نباید در بیماران دچار هیپر کلسمی (زیادی کلسیم خون)، مسمومیت با ویتامین D و سوءجذب استفاده شود.

فراموش کردن دوز دارو

در صورت فراموش کردن یک دوز کوله کلسیفرول، به محض به خاطر آوردن دوز فراموش شده آن را میل کنید. اما اگر تقریبا زمان نوبت بعدی رسیده است، نوبت فراموش شده را رها کرده، طبق برنامه منظم خود عمل کنید. مقدار دارو را دو برابر نکنید.

ملاحظات غذايي

ویتامین D3 را می توان همراه غذا یا با معده خالی مصرف کرد. پزشک معالج ممکن است رژیم غذایی ویژه ای سرشار از ویتامین D و کلسیم برای شما تجویز کند. جگر، ماهی های روغنی، زرده تخم مرغ و محصولات لبنی منابع طبیعی این ویتامین هستند. سعی کنید در مدت درمان با این دارو آب و مایعات زیاد بنوشید.

هشدارها و موارد احتياط

نکات زیر را به پزشک خود اطلاع دهید: • به ویتامین D3 یا هر داروی دیگری حساسیت دارید. • دارویی مصرف می کنید، اعم از داروهای با نسخه یا بی نسخه، بخصوص داروهای درمان بیماری فعلی شما، داروهای ضد اسید معده (خصوصا هیدروکسید منیزیم)، مکمل های کلسیم، دیگوکسین، داروهای ادرار آور، داروهای کاهنده چربی همچون کلستیرامین، فنوباربیتال، فنی توئین و سایر ویتامین ها. • مبتلا به این مشکلات هستید یا سابقه ابتلا به آنها را دارید: بیماری کلیوی (از جمله سنگ کلیه)، کبدی و قلبی، هیپرفسفاتمی (زیادی فسفات خون) و تصلب شرایین.

عوارض جانبي ویتامین D3

ویتامین D3 معمولا در دوزهای طبیعی و درمانی باعث بروز عوارض جانبی نمی شود. در صورت ایجاد هر یک از علایم یا نشانه های زیر، در اسرع وقت پزشک خود را مطلع سازید: سر درد، سرگیجه، تشنج، ضعف یا خستگی، افزایش تعریق، تشنگی، کاهش اشتها، تهوع، استفراغ، اسهال، کاهش وزن و افزایش دفع ادرار.

نگهداري داروي

ویتامین D3 را در بسته مخصوص آن، کاملا پوشیده و دور از دسترس اطفال نگهدارید. کپسول ها باید در دمای اتاق، دور از نور مستقیم، حرارت زیاد و رطوبت نگهداری شود. با گذشتن از تاریخ اعتبار یا نیاز به دارو، آن را دور بریزید. در صورت بروز تغییر رنگ یا محتوای آمپول، از مصرف آن خودداری نمایید.

فزون دوز و موارد اضطراری

توصیه می شود هرگز بدون مشورت با پزشک معالج دوز ویتامین D3 را افزایش ندهید. علایم و نشانه های زیر ممکن است در اثر فزون دوز این ویتامین پدید آید: سردرد، سرگیجه، کاهش هوشیاری، بی خوابی، استفراغ، یبوست، شب ادراری، تغییر در حجم ادرار و پیدایش سنگ کلیه.

تداخلات دارویی

• مصرف همزمان داروهای پایین آورنده چربی خون (همچون کلستیرامین) با ویتامین D3، می تواند جذب این ویتامین را کاهش دهد. • استفاده همزمان ویتامین D3 و داروهای ضد اسید معده که حاوی منیزیم هستند، ممکن است سبب افزایش شدید منیزیم خون به ویژه در بیماران دچار نارسایی کلیوی گردد. • مصرف این دارو در کنار مکمل های کلسیم و هیدروکلروتیازید، ممکن است سبب افزایش جدی کلسیم خون شود. • مصرف همزمان ویتامین D3 و دیگوکسین می تواند موجب بروز آریتمی (نامنظمی ضربان قلب) گردد.

کودکان و زنان باردار یا شیرده

مصرف مقادیر ضروری ویتامین D در دوران کودکی، بارداری و شیردهی لازم می باشد. اما در عین حال مصرف دوزهای بیش از نیاز این ویتامین می تواند سبب بروز عوارض جدی شود و از این رو هرگز بدون مشورت با پزشک ویتامین D استفاده نکنید.

3/5 - (3 امتیاز)
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی Vahid Ezati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *