چي لازم دارم؟
ماست چكيده: يك ليوان
قارچ خرد شده: يك و نيم پيمانه
تخممرغ: سه عدد
لبو: چهار الي پنج عدد
آب لبو: نصف پيمانه
روغن و كره: به ميزان لازم
زعفران دم شده: مقداری
برنج: چهار پيمانه
فيله مرغ: شش عدد
پياز و پياز داغ: به مقدار فراوان
چطور بپزم؟
1. پياز را در كمي روغن تفت داده، فيله مرغ را همراه با زعفران، نمك و كمي كره بپزيد. بعد برنج را آبكش كرده و يادتان باشد كمي زندهتر از هميشه باشد تا بعد از دم كردن، له نشود.
2. سپس سه عدد تخممرغ كامل، يك ليوان ماست و آب غليظ لبو را با كمي روغن و نمك مخلوط كرده و درنهايت يك چهارم برنج را داخل اين مخلوط بريزيد تا مواد لازم براي تهديگ تهچين آماده شود.
3. حالا روغن و كره را داخل تابه داغ مخلوط كنيد؛ مقدار بيشترش را براي مرحله آخر داخل ليوان تميزي بريزيد و مقدار كمي از آن را داخل تابه باقي بگذاريد. حالا يك رديف از مايه سرخابي (لبو رنده شده، ماست، تخممرغ، نمك، روغن و برنج) را كف تابه بريزيد. لبوهاي پخته شده را با درجه درشت رنده كنيد و قسمتي از آن را روي مخلوط برنج سرخابي بريزيد. بعد يك لايه برنج سفيد ساده رويش بريزيد. حالا فيلههاي مرغ را با پياز داغ و كمي آب باقيمانده از مرغ (حدود چهار، پنج قاشق) روي محتويات تابه بريزيد و با پشت قاشق سطح مواد را خوب فشار دهيد و صاف كنيد. درنهايت مقداري از برنج سفيد را با زعفران تركيب كنيد و بهعنوان لايه نهايي روي محتويات تابه بريزيد.
4. در انتها باقيمانده روغن و كره را روي تمام مواد بريزيد و روي ظرف را با فويل بپوشانيد؛ روي فويل دو سوراخ كوچك ايجاد كنيد كه بخار اضافي غذا خارج شود و برنجتان خمير نشود!
5. تابه را مدت يكونيم ساعت روي شعله ملايم بگذاريد. بعد از پايان كار، شعله را خاموش كنيد و اجازه دهيد تهچين كمي خنك شود تا بهصورت قالبي از ظرف جدا شود.
فوت كوزهگري: ميتوانيد قبل از برگرداندن تابه داخل ديس، ظرف را تكان محكمي بدهيد و ببينيد كف تهچين از ظرف جدا شده است يا نه. تابه را داخل آب سرد بگذاريد تا حسابي خنك شود و سپس آن را دمر کنید.
منبع : برترین ها