آخرین خبرها

مناطق دیدنی رازمیان

رازمیان یکی از شهرهای بسیار زیبای استان قزوین می باشد . راز میان دارای مناطق گردشگری بسیار زیادی می باشد . شهر رازمیان در استان قزوین و مرکز بخش رودبار الموت غربی در طول جغرافیایی ۵۰درجه و ۱۰ دقیقه وعرض جغرافیایی ۳۶درجه و ۳۵ دقیقه قرار دارد.ارتفاع آن از سطح دریا تقریبا ۱۰۵۰متر می باشد

.شهر رازمیان در ۴۵ کیلومتری شمال استان قزوین،درحاشیه شاهرود زیباودرجوار رشته کوه های البرز قرار گرفته است.شما پس از گذشتن از باراجین به جاده ای کوهستانی وارد می شوید و پس از عبور از روستای زرشک ،کامان ،فلار و بهرام آباد به شهر رازمیان می رسید.رودخانه بسیار زیبای نینه رود پس از طی ۲۲ کیلومتر راه از وسط شهر رازمیان عبور کرده وپس از گذشتن از روستای شهرستان سفلی به شاهرود می پیوندد.

قلعه بسیار زیبای لمبسر که روزگاری مقر فرماندهی حسن صباح بود در در۳کیلومتری حاشیه شمال شرقی شهر رازمیان قرار دارد.وهزاران راز نهفته در دل خود برای بازدید کنندگان دارد .شهر رازمیان در فصل بهار بسیار زیبا و دیدنی می باشد.البته منظور این نیست که در سایر فصول زیبا نیست ولی در فصل بهار جاذبه ها و منظره های دل انگیز تری دارد.گردشگرانی که به این شهر سفر می کنند نیز این گفته را تایید کرده و از مهمان نوازی مردم شهر بسیار تعریف می کنند.میزان جمعیت شهر رازمیان در فصل بهار وتابستان تقریبا به۴۰۰۰نفر می رسد ومی توان آینده این شهر را بسیار روشن دید زیرا با داشتن مناظر و طبیعت زیبا می تواند مکانی بکر برای کسانی باشد که از زندگی شهر نشینی و ماشینی خسته شده اندو طالب زندگی آرام با آب و هوای پاکیزه می باشند.وجود فضا های تفریحی و گردشگری بسیار زیبا در شهر رازمیان همه ساله گردشگران فراوانی را به این شهر می کشاند.

شهر رازمیان را شهر خوشه های طلایی می نامند.برای این که در این منطقه بسیار حاصلخیز شغل اصلی کشاورزان منطقه برنج کاری می باشد.و این منطقه سهم بسزایی در تولید برنج استان قزوین را دارد.یکی از مراکز تاریخی و تفریحی شهر رازمیان درخت چنار کهنسال شهر رازمیان با بیش ار۹۰۰سال قدمت است و حاشیه رود خانه نینه رود مکانی دنج برا یگردشگران محترم را فراهم ساخته است تا از این طبیعت زیبا لذت ببرند.

رازمیان - مناطق دیدنی رازمیان
شهر رازمیان

همچنین دژتاریخی لمبسر حسن صباح که این قلعه نایب الحکومه و زمستانگاه الموت با بیش از ۶ هکتار وسعت بزرگترین دژ سرزمین الموت است.که گویند بیش از ۸۰۰۰نفر سکنه داشته است.این دژ در ۳کیلومتری شمال شرقی شهر رازمیان در الموت غربی قرار دارد.که بر بلندای کوهی در دامنه جنوبی روستای زردچال قرار گرفته است. که ارتفاع آن از سطح دریا ۱۲۲۵ متر و از سطح دره های پیرامونش ۲۵۰ متر می باشد.دره های عمیق نینه رودو لمه رود دسترسی به دژ لمبسر را از دو ضلع شرقی و غربی غیر ممکن ساخته است.گستره ی دژشمال شرقی تاجنوب غربی است.ودارای دو بخش قلعه پایین و قلعه بالا است.که ۱۵۰متر از یکدیگر اختلاف سطح دارند.این قلعه دارای دودروازه شمال شرقی و جنوب غربی است.بقایای دیوارها و برجهای سترگ با قطری بیش از یک متردر بخش جنوب شرقی و جنوب غربی قلعه هنوز بجای مانده است و نزدیک به ۱۳مخزن آب و انبار ذخیره غلات که در دل سنگ کنده شده است در جای حای قلعه دیده می شود.

تاریخ ساخت بنای اصلی این قلعه را به دوران قبل از اسلام نسبت می دهند.کیا بزرگ امید رودباری یکی از داعیان اسماعیلیه و یار حسن صباح که پس از درگذشت حسن صباح او جانشین و فرمانروای الموت گردید. این قلعه را در بیستم ذی القعده سال ۴۸۹ تصرف کرد.قلعه لمبسر با کاخی که در متون از آن بنام هشت پر یاد شده است جایگاه بسیار مهمی در تاریخ الموت در طی ۱۷۰سال فرمانروایی اسماعیلیان در الموت داشته تا جایی که در مقابل محاصره و یورش مغولان چندین سال پایداری و مقاومت کرده و تحت سخت ترین شرایط تسلیم مغولان نشدند.درکتابها این چنین نوشته است که شیوع بیماری وبا در قلعه سبب مرگ و میر افراد قلعه نشین شده و اندک افراد باقیمانده تسلیم دشمن می شوند.این دژآخرین دژ دره الموت می باشد که یک سال پس از فتح قلعه الموت (گازرخان)به تصرف هلاکو خان مغول در آمد.هنوز پس از گذشت چندین سال قسمتی از قلعه سالم و پابرجاست .

منطقه الموت غربی به مرکزیت شهر رازمیان دارای سه دهستان می باشد.دهستان سفلی،بهرام آباد ورجایی دشت .این منطقه دارای آب وهوای چهار فصل است که از شمال به استانهای گیلان ومازندران ،جنوب به قزوین ،شرق به الموت شرقی و از غرب به رودبار زیتون محدود میباشد .ارتفاع رازمیان از سطح دریا تقریبا ۱۰۰۰متر می باشد و مردم این منطقه به لهجه های مختلفی از جمله کردی ،آذری ،کرمانجی ،مراقی و تاتی صحبت می کنند .اغلب مردم کشاورز هستند و عمده محصولاتشان برنج،فندوق ،گردو ،گیلاس ،ذغال اخته ،گندم و..می باشد.

شناسائی اجمالی منطقه الموت غربی:

بخش رودبار الموت غربی به مرکزیت شهر رازمیان دارای سه دهستان به اسامی:

۱- دستجرد سفلی شامل ۲۰ روستا با ۷۰۰ خانوار

۲- بهرا آباد شامل ۴۲ روستا با ۲۲۰۰ خانوار

۳-رودبار محمد زمانی (رجائی دشت) شامل ۴۴ روستا دارای۲۱۰۰ خانوار، در فصل تابستان نزدیک به دو برابر افزایش می یابند که دارای ۲۱ درصد پراکندگی می باشند.

فاصله مرکز بخش (رازمیان ) تا استان قزوین ۴۵کیلومتر

فاصله مرکز بخش تا دهستان رجایی دشت ۱۷ کیلومتر

فاصله مرکز بخش تا دهستان بهرام آباد ۴ کیلومتر

فاصله از مرکز بخش تا دهستان دستجرد ۱۸ کیلومتر

راه ارتباطی :

این بخش از ۳محور با شهر قزوین ارتباط دارد.

۱- محور قسطین لار

۲- محور بهرام آباد

۳- محور کاماسر از دستجرد سفلی

وراه ارتباطی ویار به سپارده گیلان که باعث اتصال استان قزوین به استان گیلان شده است.

اماکن تاریخی وتفریحی منطقه رودبارالموت غربی:

۱- قلعه لمبسر مهمترین قلعه عصر سلجوقی (۱ کیلومتری شهر رازمیان)

لمبسر - مناطق دیدنی رازمیان
قلعه لمبسر
.jpg - مناطق دیدنی رازمیان
قلعه

۲- قلعه قسطین لار (۳۲ کیلومتری شهر رازمیان)

۳- قلعه رشکین (۳۶ کیلومتری شهر رازمیان)

۴- میمون دژ روستای فلار (۱۵کیلومتری شهر رازمیان)

۵- قلعه هندای روستای ورتوان (۴۵ کیلومتری شهر رازمیان)

۶- قلعه بازرگاه (۲۵ کیلومتری شهر رازمیان)

۷- غار ولی در روستای گشنه رود (۲۸کیلومتری شهر رازمیان)

۸ – ۶۰پله یاخانه ملک شاه دربند (۵/۸ کیلومتری شهر رازمیان)

۹- حاجت خانه آکوجان (۲۳کیلومتری شهر رازمیان)

۱۰- آثار باقیمانده پل انبوه (۴۰ کیلومتری شهر رازمیان)

۱۱- غار روستای سفید آب (۳۵ کیلومتری شهر رازمیان)

۱۲- قلعه شترک (۲۵ کیلومتری شهر رازمیان)

۱۳- کاروانسرای ویار (۲۵ کیلومتری شهر رازمیان)

۱۴- چشمه خارود (۲۵ کیلومتری شهر رازمیان)

خارود - مناطق دیدنی رازمیان

۱۵- چشمه وگل (۲۰ کیلومتری شهر رازمیان)

۱۶- سفید چشمه (۳۵ کیلومتری شهر رازمیان)

همچنین در اغلب قراء تابع بقاع متبرکه وجود داردکه زیارتگاه عام وخاص می باشد.

امامزاده اسماعیل روستای فلار

امامزاده موسی روستای کشکدر

امامزاده اسماعیل بن موسی بن جعفر روستای میلک

وضعیت جغرافیایی بخش:

این بخش مجموعاً دارای آب وهوای چهار فصل می باشد.وسعت بخش ۱۱۲۰ کیلومتر مربع که از شمال محدود به استانهای گیلان ومازندران – از جنوب به بخش مرکزی قزوین واز شرق به بخش رودبار الموت شرقی واز غرب به رودبار زیتون وبخش مرکزی محدود می شود وارتفاع مرکز بخش از سطح دریا ۱۰۰۰ متر وحداکثر درجه گرما ۴۰ درجه وحداقل ۸ درجه بالای صفر می باشد. به دلیل عبور دو رود پرآب شاهرود و نینه رود منطقه الموت غربی محیط و شرایط بسیار مناسبی را برای کشاورزان فراهم کرده است.در منطقه الموت غربی تقریبا همه نوع محصول می توان برداشت کرد .درحاشیه های شاهرود و نینه رود کشاورزان بیشتر به کشت برنج مشغول هستند .و در روستا های منطقه اهالی به کار باغداری و دامداری مشغول می باشند.

به دلیل عبور رودخانه نینه رود از شهر رازمیان ، درحاشیه های این رودمحیط بسیار مناسبی برای پرورش ماهی قزل آلا فراهم شده و در حال حاضر در شهر رازمیان یک مزرعه پرورش ماهی قزل آلا وجود دارد.

وضعیت فرهنگی ، اجتماعی واقتصادی:

مردم شهید پرور وپرتلاش بخش اغلب به کار کشاورزی مشغول بوده وعمده محصولات آنها (برنج ، فندق ، گردو ، گیلاس ، زغال اخته ، انگور ، انار، گندم ، جو ولوبیا) و … می باشد.شرایط مناسب آب وهوا ومرغوب بودن اراضی ساکنین حاشیه شاهرود هر ساله دو نویت از اراضی خود برداشت می نمایند.

صنایع دستی:

صنایع دستی منطقه نیز غالباً قالی ، قالیچه ، گلیم ، نمد ،جاجیم وصنایع چوب بری سنتی می باشد .که متاسفانه با گذشت زمان ،کمتر شاهد این آثار و صنایع دستی با ارزش هستیم.

زبان وگویش مردم:

مردم بخش به لهجه های مختلف صحبت می نمایند که ریشه وگویش آنان قدمت دیرینه دارد.عده ای (کردی وبعضی ترکی ، عده ای کرمانجی وبرخی دیگر به لهجه های مراقی ، فارسی وتاتی) صحبت می نمایند.زبان کرمانجی متعلق به ایل رشوند که در نقاط مختلف بخش ساکن و مرکز آنها در روستاهای لات می باشد.تنها اهالی قریه خسرود به زبان ترکی تکلم وبقیه به لهجه های دیگر که ذکر شد صحبت می کنند.

از نظر سیاحتی وتوریستی:

این منطقه علی رغم دارا بودن طبیعتی زیبا ودلنشین وداشتن آب وهوای با طراوت ومطبوع ووجود آبشار وقلاع باستانی وبا ارزش از جمله قلعه ارزشمند وتاریخی لمبسر از قلاع اسماعیلیه وفضاهای تاریخی وتفریحی متعدد در حاشیه رودخانه شاهرود ، نینه رود وخارود متاسفانه به علت عدم معرفی اینگونه نعمتهای خدادادی وآثار به جای مانده از گذشتگان کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

مناطق دیدنی رازمیانرازمیان کجاست وضعیت جغرافیایی رازمیان  , معرفی شهر راز میان  , روستاهای راز میان , قلعه لمبسر

5/5 - (2 امتیاز)
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی Vahid Ezati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *