اين ميوه داراي قند زيادي است. حدود70 درصد آن را كربوهيدرات تشكيل مي دهد كه 60 تا 65 درصد آن قندهاي گلوكز و فروكتوز و 5/2 درصد فيبر غذايي است.
به همين دليل براي افرادي كه نمي توانند ساكاروز را تحمل كنند، مناسب است. گلوكز و فروكتوز از ساكاروز مشتق مي شوند. اين قندها به راحتي و فوراً توسط بدن جذب شده، بدون نياز به هضم در بدن توليد انرژي كرده و يا ذخيره مي شوند.
همچنين منبع مناسبي از املاح زير است:
آهن- پتاسيم- منيزيم ( براي عمل ماهيچه هاي ارادي لازم است )- گوگرد– مس- كلسيم و فسفر ( براي ساخت عضله و بافت هاي عصبي لازم است ).
ويتامين هاي موجود در آن شامل: ويتامين هايB1،B2 ،A ، بيوتين ، اسيد فوليك و ويتامينC است.
8/13 درصد آن را آب و 3درصد آن را پروتئين تشكيل مي دهد.
بلافاصله بعد از خوردن يك كيلوگرم خرما، 3470 كالري انرژي در بدن توليد مي شود. به همين دليل مصرف خرما در افطار مناسب است، زيرا گرسنگي شما را فرو مي نشاند..
اين مقدار انرژي در مقايسه با ساير ميوه ها بسيار بالاست. مقدار انرژي توليد شده در يك كيلو گرم از مواد غذايي زير به شرح زير است :
زرد آلو : 520 كالري
پرتقال : 480 كالري
برنج پخته : 1800 كالري
نان گندم : 2295 كالري
موز : 970 كالري
گوشت بدون چربي : 2245 كالري
ولي همانطور كه گفته شد يك كيلو خرما بيش از 3000 كالري انرژي توليد مي كند.
همچنين مي توان گفت خرما به تنهايي يك منبع و معدن غني است زيرا حاوي املاح معدني فراواني است.مقدار فسفر موجود در خرما به اندازه مجموع فسفر موجود در زردآلو، گلابي و انگور است.
حجم بالاي منيزيوم موجود در خرما باعث كاهش انواع سرطان مي شود.
به دليل سديم كم آن ( 1ميلي گرم در 100گرم خرما )، براي افراد دچار فشار خون بالا كه بايستي رژيم كم سديم داشته باشند، مفيد است. آهن موجود در آن ( 3ميلي گرم در 100 گرم خرما ) يك سومRDA يا نياز روزانه به آهن را براي مردان تامين مي كند.
فيبر موجود در آن براي بهبود عملكرد سيستم گوارش و هضم و دفع مواد غذايي مفيد است. مطالعات فراوان نشان مي دهد براي بيشتر افراد رژيم پرفيبر بسيار بهتر و سالم تر از رژيم غذايي كم فيبر است.
خرما به علت سالم و طبيعي بودن و همچنين در بر داشتن مواد غذايي مفيد براي سلامتي انسان، جزء جدايي ناپذير سفره روزه داران به شمار ميرود.
اين گزارش خرما را به علت سلامتي و طبيعي بودن و همچنين در بر داشتن مواد غذايي مفيد براي سلامتي انسان جزء جدايي ناپذير سفره روزه داران خواند و افزود: با مصرف خرما، بدن انسان به مواد معدني کمياب و موثر در به تاخير انداختن روند پيري دسترسي پيدا ميکند.
بنابراين گزارش خرما به علت در بر داشتن انواع مواد معدني، قند، ويتامينها و اسيد آمينه از مغذي ترين مواد غذايي به شمار ميرود که در روند بازسازي عضلات بدن و کنترل فشار خون بالا تاثير بالايي دارد. اين گزارش حاکي است که خرما علاوه بر بهبود ناراحتيهاي سيستم گوارشي ضد يبوست کودکان نيز به شمار ميرود و حتي مصرف کم آن نيز تاثيرات مفيد بالايي بر جاي ميگذارد.
اين گزارش با توصيه به مصرف کمتر خرما از سوي افراد ديابتي ميافزايد: هر 10 دانه خرما 305 کالري و هر 10 عدد رطب 136 کالري دارد ولي به نظر ميرسد که رطب از ميزان قند کمتري نسبت به خرما برخوردار است بنابراين با مصرف رطب مي توان به همان ميزان کالري دست يافت و در همان حال قند کمتري نيز وارد بدن ميشود.
اين گزارش ميافزايد: مصرف رطب و خرما در هنگام افطار انرژي لازم را به سرعت در اختيار بدن قرار ميدهد و مواد از دست رفته در طول روزه را جبران ميکند. متخصصان تغذيه براي استفاده کامل از فوايد خرما توصيه ميکنند که از خوردن خرماهايي که به آنها مواد ديگري از جمله شکلات به آنها اضافه شده پرهيز شود.
پژوهشهاي جديد فوايد قرار دادن خرما در برنامه غذايي روزانه را تاييد ميکنند. اصولا مصرف يک رژيم غذايي مناسب که شامل انواع ميوه و سبزي باشد، به عنوان راهي براي کاهش خطر ابتلا به بيماريهايي نظير سرطان شناخته شده است. مصرف خرما، روش شناخته شدهاي براي درمان سرطان و ساير بيماريهاي عفوني است.
خرما ميتواند با مهار راديکالهاي آزاد، از تخريب مولکولي ناشي از اين راديکالها جلوگيري کند. به نظر ميرسد علت ابتلاي بسيار کم ساکنان شبه جزيره عربستان در زمانهاي قبل به بيماري هايي نظير تصلب شرايين، مرض قند و سرطان که تصور ميشود ناشي از راديکالهاي آزاد هستند، مصرف فراوان خرما باشد.
ترکيبات موجود در خرما، قادر به نابودي کامل راديکالهاي سوپراکسيدانت هستند اين عناصر که اصليترين راديکالهاي آزاد در بيشتر سيستمهاي زيستي هستند، ميتوانند در بدن به گونههاي فعالي، نظير راديکال هيدروکسيل، پروکسيل و الکوکسيل تبديل شوند. شيره خرما حتي راديکالهاي هيدروکسيل را نيز نابود ميکند.