مواد یخ چای سبز (دستکم سه لیتر):
– حدود هفت گرم چای سبز ژاپنی یا چینی
– سه و نیم پیمانه آب داغ
– یک چهارم پیمانه آب لیموی تازه گرفتهشده (یک لیموی کامل)
– یک چهارم پیمانه رب انار
– سه چهارم پیمانه شربت زنجبیل (پایینتر روشش را گفتهایم)
– کمی نعنا و چند پر لیمو
چای نوشیدن در گرما
روش تهیه:
۱- چای سبز را دم میکنیم. آب نباید جوش باشد. برای چای سبز (بستگی به نوعش دارد) آب را باید حدود ۸۰ درجه سانتیگراد گرم کرد. قبلا اینجا روش درستش را گفته بودیم. آب داغ را روی برگهای چای سبز در قوری میریزیم و میگذاریم تا پنج دقیقه دم بکشد. بعد برگها را درآورده و چای مایع را نگه میداریم.
۲- آب لیموی تازه، رب انار و شربت زنجبیل را با چای مخلوط کرده و ۸ پیمانه آب سرد به مایع اضافه میکنیم. پارچ چای و بقیه مواد را در یخچال میگذاریم تا یک شب حسابی ترکیب شود.
۳- در لیوان با یخ فراوان و تکههای لیمو و برگهای نعنا سرو میکنیم.
چای نوشیدن در گرما
شربت زنجبیل (دستکم پنج پیمانه):
– ۳۰۰ گرم زنجبیل تازه پوستگرفته
– دو پیمانه شکر
– دو و نیم پیمانه آب
روش تهیه:
۱- زنجبیلها را رنده میکنیم و با آب و شکر در ماهیتابه روی شعله ملایم میگذاریم. آب که جوش آمد، شعله را کمتر کرده و هم میزنیم تا شکر حل شود. بعد از حل شدن شکر و تبخیر کمی آب تابه را کنار میگذاریم تا کمی خنک شود و بعد آن را در یخچال میگذاریم تا یک شب بماند.
۲- روز بعد، مواد را از آبکش با سوراخهای ریز رد میکنیم تا آب زنجبیل گرفته شود. شربت را در شیشه دردار میریزیم و در یخچال نگه میداریم. تا وقتی در یخچال بماند، تازه و باطراوت است و میتوانیم هر بار در چای سرد یا شربتهای دیگر استفاده کنیم.
منبع : برترین ها