نکات ریز خانه داری ” این مقاله به مطالبی برای خانمهای خانه دار اشاره دارد که وقتی برنجشان سوخت چطور بوی سوختگی را از بین ببرند یا چطور بوی نم را بگیرند یا چطور رسوب سماور و کتری را از بین ببرند , نحوه شستن چادر مشکی, نحوه رنگ دهی بهتر زعفران و خیلی موارد دیگر
براي از بين بردن بوي سوختگي برنج
يك تكه نان روي برنج قرار دهيد و موقع كشيدن، نان را برداريديا يك عدد پياز را پوست كنده و در داخل برنج فرو كنيد پياز بوي سوختگي را به خود ميگيرد.
جلوگيري ازبوي نم
حتما بارها برایتان اتفاق افتاده كه ازبوي نم و يا ماندگي هواي خانه كلافه شده باشيد. در اينصورت چاره كاربسيار آسان است.كافيست يك ظرف نسوز را تا نيمه آب كنيد و يك عدد ليموترش را با پوست در آن رنده كنيد، سپس اين ظرف را روي حرارت متوسط قراردهيد تا بجوشد.
بزودي عطرليموي تازه فضاي خانه شما را پر خواهد كرد، ضمنا ميتوانيد بجاي ليموترش ازنارنج استفاده كنيد. راه ديگر اينكه چنانچه اسانس خوراكي يا غيرخوراكي داريد، چند قطره ازآن را درنعلبكي پيركس بريزيد و روي ظرفي قرار دهيد تا بتوانيد زير آن يك شمع گرد گوچك روشن كنيد. پس ازچند لحظه با گرم شدن اسانس، عطر آن همه جا را پر ميكند.
برطرف كردن رسوب سماور و كتري
براي برطرف كردن رسوب ايجاد شده در سماور يا كتري، محلولي از آب و سركه به نسبت مساوي را داخل آنها ريخته و بجوشانيد. سپس كتري يا سماور را براي ۱۲ساعت يا بيشتر همراه محلول ذكر شده در آن، نگه داريد. بعد از طي شدن مدت لازم، رسوب به راحتی از جداره آن جدا ميشود، آنگاه با آب كاملا داخل آن را بشوييد.همچنين ميتوانيدكتري را داغ كنيد و ناگهان مقداري آب يخ درون آن بريزيد البته توجه داشته باشيد كه براي اين منظورنبايد كتري بسيار داغ شود كه موجب ريختن لحيم آن ميشود. ۳گوش ماهي يا فلس صدف را در كتري انداخته تا آهك موجود در آب را جذب كند. قلوه سنگ نيز مفيد است.راه ديگري هم وجود دارد و آن اين كه درظرف مورد نظر۲ يا ۳ سيب زميني رنده كنيد و مدت نيم ساعت با آب درون آن،بجوشانيد و بعد يك تكه زاج سفيد كوبيده، به آن اضافه كنيد و نيم ساعت ديگر بجوشانيد مشكل رفع خواهد شد.همچنين ميتوانيد براي جرم گيري آن مقداري جوش شيرين را درون ظرف بگذاريد و روي شعله بگذاريد و بعد اگر هنوز به طور كامل پاك نشده همين كار را تكرار كنيد ثمربخش خواهد بود.
براي خوشمزهتر شدن شويد پلو
براي اينكه شويد پلوي شما خوشمزهتر شود ميتوانيد از ادويه مخصوص پلو كه سبزرنگ است و ( در عطاريها موجود ميباشد) استفاده كنيد بعد از آبكش كردن برنج كميادويه لابه لاي برنج بپاشيد.
اگر برنج شما شور شد
اگر قبل از آب كش كردن برنج متوجه شديد، كه برنج شما شور شده است موقع آب كش كردن برنج آب بيشتر روي برنج داخل آبكش بريزيد. اما اگر بعد از آب كش كردن برنج متوجه شوري آن شديد ديگرچاره اي براي برطرف كردن شوري آن نداريد. مگر اينكه خورش را بي نمك درست كنيد.
اگر برنج شما بي نمك شد
اگربراثر فراموشي برنجتان بي نمك شد اصلاً نگران نباشيد، موقع كشيدن برنج مقدار مورد نياز نمك را با مقدار بسيار كميآب و روغن مخلوط كنيد و روي برنج بريزيد. با اين كار بي نمكي برنج شما رفع ميشود هرگز نمك را مستقيم در روغن نريزيد، زيرا نمك در روغن حل نميشود.
راهي براي بهتررنگ دادن زعفران
براي اينكه زعفران شما بهتررنگ بدهد ميتوانيددرون يك استكان كوچك به مقدار مورد نياز زعفران ساييده بريزيد و دو قاشق غذا خوري آب جوش به آن اضافه كنيد. بعد از اينكه برنج را آبكش كرديد و داخل قابلمه ريختيد استكان حاوي آب و زعفران را در برنج فرو ببريد و دم كني را روي قابلمه بگذاريد. با دم كشيدن برنج، زعفران هم دم ميكشد و بهتر رنگ ميدهد.
از بين بردن بوي نامطبوع برنج
اگر به هر دليلي برنج خشك شما بو گرفت برنج را روي يك سطح پهن كنيد. البته بايد حتماً در سايه باشد تا بوي نامطبوع برنج از بين برود. زيرا اگر برنج را جلوي نورآفتاب قرار دهيد باعث خرد شدن برنج ميشود و برنج حالت خود را از دست ميدهد و وقتي آن را داخل آب جوش ميريزيد از هم پاشيده ميشود.
تميزكردن ميز شیشهای
با دستمال كاغذي كمي آب لیمو را روي شيشه ميكشيم و لكهها را پاك ميكنيم، سپس با كاغذ روزنامه آن را خشك كرده، شفاف ميكنيم. خراش كوچك روي شيشه را ميتوان با گذاشتن مقدار كميخميردندان روي آن براي مدتي برطرف كرد.
تميزكردن سردوشي
زماني كه سوراخهاي دوش گرفته و با رسوب مواد معدني بسته شده است. براي از بين بردن اين رسوبات و براق شدن دوش راهحل مناسبي وجود دارد. براي افزايش طول عمر سردوشيها به سوراخهاي سر دوش نگاه كنيد. در صورت مسدود بودن، ابتدا از يك خلالدندان براي بيرون آوردن رسوبات تا جاي ممكن استفاده كنيد. براي تميزتر شدن، آن را داخل سركه فرو ببريد. همچنين براي اين منظور، سردوشي را از ساير قسمتها جدا كنيد و آن را داخل يك ظرف يا سطل عميق حاوي سركه بگذاريد.
در صورتي كه جدا كردن سردوشي برایتان سخت است، از يك كيسه نايلون ضخيم حاوي سركه سفيد استفاده كنيد. داخل كيسه به قدري سركه بريزيد تا سر دوشي كاملا داخل آن فرو رود. سر كيسه را با بند يا طناب براي چند ساعت محكم ببنديد. بگذاريد دوش يك روز يا يك شب تمام داخل نايلون باقي بماند. اين مدت باعث ميشود سركه رسوبات را حل كند، سوراخها باز شده و آب با فشار بيشتري عبور كند.كيسه را از دوش جدا كنيد و از حداكثر فشار آب استفاده كنيد.
پخت برنج براي خانمهاي كارمند
خانمهايي كه بيرون ازخانه كار ميكنند و وقتي ظهر به خانه ميآيند، فرصت پختن برنج را ندارند، و يا اين كه دوست ندارند از شب قبل برنج آماده كنند،ميتوانند از اين روش كمك بگيرند: صبح يا شب قبل برنج را آبكش كنيد، البته كميآن را خشك برداريد، سپس ته ديگ برنج را آماده كرده و برنج را داخل قابلمه بريزيد و قابلمه را داخل يخچال قرار دهيد، ظهر برنج را كميآب و روغن دهيد و آن را دم كنيد حالا تا سالاد را آماده كنيد، برنج هم دم كشيده است.
براي خوشمزهتر شدن شير برنج
اگرميخواهيد شير برنج شما خوشمزهتر شود، برنج را با شير خيس كنيد. اين كار باعث ميشود كه شير برنج شما خوشمزهتر شود.
“سیب زمینی تنوری”
برای داشتن سیب زمینی تنوری،بیرون آن را با چنگال سوراخ کنید.چند قطره روغن زیتون روی پوست آن بمالید. سپس به تمام سطح آن نمک بپاشید.به این ترتیب پوست سیب زمینی ترد وخوشمزه میشود.چون نمک طعام بی آب است- یعنی بلوری فاقد مولکول های آب است- به مایعات علاقه دارد و آن ها را میمکد. نمک، رطوبت اضافی پوست سیب زمینی را جذب می کند. به این ترتیب پس از پخته شدن در فر، پوست سیب زمینی ترد میشود.
“ماکارونی”
اگرواقعاً ماکارونی عالی میخواهید، باید آن ها را درمقدارزیادی آب بپزید.ظرف باید به اندازه کافی بزرگ باشد، به گونه ای که رشته های ماکارونی موقع پختن آزادانه درآن بچرخند وبه هم نچسبند.ماکارونی یا پاستا غذایی است که از تخم مرغ و آرد تشکیل میشود. ماکارونی نپخته حاوی گرانول ها یا ذره های ریز و سفت نشاسته است. وقتی ماکارونی را در آب جوش میریزیم ، این گرانول ها شروع به جذب آب و بادکردن میکنند. بعضی از این ذرات نشاسته از ماکارونی خارج شده، وارد آب میشوند و باعث غلیظ شدن آب میشوند. حتماً آب زرد داخل ظرف را هنگام جوشیدن ماکارونی درون آن دیده اید. این زردی به دلیل وجود ذرات نشاسته می باشد. اگر آب کافی در ظرف نباشد، مایع داخل ظرف غلیظ و غلیظ تر میشود و کم کم ماکارونیها به هم میچسبند.
راهی برای زنگ نزدن سیم ظرفشویی
یک لیوان پلاستیکی یا شیشه دهن گشادی را از محلول آب و صابون پرکنید و سیم ظرفشویی را پس از شستن ظرفها درون آن بیاندازید. آب و صابون را هر شب عوض کنید تا سیم ظرفشویی شما تمیز و پاکیزه بماند.روش دیگر برای جلوگیری از زنگ زدن سیم ظرفشویی آن است که سیم را پس از شستن با آب، روی قطعه ای کاغذ آلومینیومی (فویل) قرار دهید سپس روی چراغ گاز بگذارید تا حرارت شعله پیلوت آرام آرام آب آن را بگیرد و خشک کند.
تمیزکردن کارد وچنگال
سعي كنيد پس از صرف غذا حتماً كارد، چنگال و قاشق را در محلول آب گرم به همراه تميز كننده ها قرار دهيد. كنار دسته چاقو، جنگال و قاشق بهترين مكان براي ميكروب ها و بازمانده هاي غذا است. پس از شستشوي كامل حتما با يك پارچه نرم كارد، چنگال و قاشق را خشك كنيد تا زنگ نزد.
نحوه شستن چادر مشکی
اگر چادر مشکی را با مایع ظرفشویی بشویید خیلی بهتر و براقتر می شود. پس از شستن نیز از نرم کننده هاله استفاده کنید تا الکتریسیته آن نیز ازبین برود.
نحوه نرم نگه داشتن پتو
نرم و پرزدارنگه داشتن پتوهای پشمی و کتانی پس از شست و شو همیشه برای خانمهادغدغه آفرین است؛ مشکل با اضافه کردن دو فنجان سرکه سفید به آب مورد استفاده برای شست و شو تا حدّ زیادی بر طرف میشود. البته به یاد داشته باشید هرگز مادّه شوینده بخاردار و سرکه را با هم به آب نیفزایید؛ زیرا گازی خطرناک از آن متصاعد خواهد شد.
تمیز کردن روغن موتور ازدستها
برای تمیز کردن دستهای کثیف و چرب دراثراستفاده از انواع روغن های موتور کافی است دستتان را با مقداری روغن زیتون یا روغن مایع مخصوص پخت وپز به هم بمالید تا همه آثار ولکه های ناشی از روغن موتور پاک شوند.
رفع بوی لباس پشمی زیر
جورابو لباسهای زیرپشمی و غیره اگر در محلولی ازیک چهارم فنجان سرکه و۴ لیتر آب خیس بخورند بوی ناراحت کننده خود را ازدست خواهند داد
تمیز کردن ظروف پلاستیکی
برای از بین بردن لکه های باقی مانده از هر غذای اسیدی مثلاً سوپ گوجه یا غذاهای دیگر ، مقداری آب لیمو را روی نقطه مورد نظر بریزید و اجازه دهید در آفتاب خشک شود سپس آن را بشویید.
پخت صحیح برنج
معمولاً اگر 5/2 سانتی متر آب روی برنج را بگیرد، بدون چسبیدن یا همان “شفته شدن” خوب میپزد. بعد از جوشاندن، حرارت را کم کنید، در ظرف را بگذارید و هم نزنید تا برنج به کمک بخار پخته شود.
نشاسته مانند پاستا، جز اصلی برنج است. اما بر خلاف ماکارونی، برنج باید با آب کم پخته شود. مایع جذب شده توسط نشاسته باید آن قدر باشد که برای مدت زمان پخت کامل برنج کافی باشد و نه بیش تر. به این ترتیب برنج پف میکند و به اصطلاح” قد میکشد” . اما پاستا را به قول ایتالیاییها باید “آل دنته” از آب درآورد. یعنی آن قدر سفت که زیر دندان احساس شود. وقتی که برنج در آب میجوشد، گرما توسط مولکول های در حال حرکت آب منتقل میشود. با جذب شدن آب، حرارت به طور مستقیم یا از طریق رسانایی از کف ظرف به برنجها میرسد و ممکن است باعث سوختن غذا شود. بنابراین بعد از اندکی جوشاندن باید زیر پلو را کم کرد تا گرما از طریق مولکول های بخارآب و به شکل همرفت، منتقل شود. گذاشتن در ظرف باعث میشود بخار آب در برخوردن با آن سرد شده و به داخل ظرف برگردد و به اصطلاح “فرار نکند”.
نحوه شستشوی حوله ها
بهتر است حوله ها در دمای بالا و با آب جوش شسته شوند بیشتر میکروب ها در دمای بالای 76 تا 77 درجه سانتی گراد از بین می روند و به همین علت بهتر است حوله ها در دمای آب با دمای بالاتر از این حد شسته شوند. بهتر است حوله ها به طور جداگانه شسته شوند اما معمولاً به خاطر ظرفیت لباسشویی و زمان کم، این اتفاق نمی افتد و افراد حوله و لباس را با هم در لباسشویی می ریزند. نکته ای که باید به آن توجه داشت، این است که افراد مبتلا به بیماری های قارچی و میکروبی پوست زگیل، عفونت قارچی کشاله ران، برای پیشگیری از انتقال بیماری به سایر افراد باید حتماً حوله هایشان را جدا از سایر افراد خانواده شسته، نگهداری و خشک کنند. پس از شستشو و خشک شدن حوله ها مشکلی وجود نخواهد داشت و کافی است حوله ها در محلی خشک و غیرمرطوب مثلاً کمد و کشوی مخصوصی که برای نگهداری آنها در نظر گرفته شده است قرار داده شوند. نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که حوله ها نباید در حمام که محیط مرطوبی است، قرار داده و نگهداری شوند، چون در این صورت احتمال آلودگی ور شد و تکثیر میکروب ها بیشتر می شود.