خواص گیاه انغوزه : انغوزه گیاهی است که بوی بسیار تندی دارد و کشور هند از ان استفاده زیادی می کنند.انغوزه خواص دارویی زیادی دارد و علاوه بر خواص آن مثل هر گیاه دارویی دیگر مصرف بیش از حد انغوزه مضراتی را هم در پی خواهد داشت .با دانشنامه تی تیل برای دانستن فوائد و مضرات این گیاه دارویی همراه باشید.
خواص گیاه انغوزه
آنقوزه یا کما که با نامهای سنبنیج و قرنه کما نیز شناخته میشود (نام علمی: Ferula) گیاهی است که بین ماههای مه تا جولای دوره زندگی خود را سپری میکند. این گیاه دارای دو گل نر و مادهاست که توسط حشرات گرده افشانی میکند. این گیاه از نوع خودبارور است. این گیاه عمدتا در ارتفاع ۱۲۰۰ تا ۱۷۰۰ متری میروید و در کشور ایران در استانهای خراسان جنوبی و رضوی و همچنین در بلندیهای بالای ۲۵۰۰ متر در استان کهگیلویه و بویراحمد میروید.
1-از انغوزه برای درمان اختلالات عصبی در کودکان استفاده می شود.
2- انغوزه خاصیت مسکن دارد و در کاهش فشارخون و درمان بیماری های قلبی عروقی موثر است.
3- انغوزه نفخ بر است و به هضم غذا کمک می کند.
4-مصرف انغوزه از حمله های هیستری جلوگیری می کند.
5-مصرف انغوزه پس از زایمان برای مادر بسیار مفید است.
6-برای رفع دندان درد، مقداری از انغوزه را با آب لیمو مخلوط کنید و با پنبه روی دندان قرار دهید.
7-از آن جا که انغوزه خاصیت آنتی بیوتیک دارد و مانع از رشد میکروب می شود، ازانغوزه به عنوان نگه دارنده در ترشی ها استفاده می شود.
8- انغوزه ناراحتی های تنفسی مانند آسم، سیاه سرفه و برونشیت را برطرف می کند.
9- انغوزه برای درمان یبوست بسیار مفید است.
10- انغوزه عفونت های قارچی روده را برطرف می کند.
11-از آن جا که مصرف انغوزه در برخی افراد حالت تهوع، سرگیجه، سوزش معده و… ایجاد می کند، بهتر است با نظارت پزشک مصرف شود.
منبع : دانشنامه تی تیل ,خواص گیاه انغوزه
عالی بود ممنون از شما