مواد لازم:
اسفناج، برگ چغندر، گشنیز، تره، جعفری، شوید (مقدار اسفناج ازهمه بیشتر باشد) ۱ کیلو
برنج ۲ قاشق غذاخوری
آب ۱ پیمانه
آب غوره یا آب نارنج ۱ تا ۱/۵ لیوان
نعنا وخالواش تازه ۱ پیمانه
سیر ۱ بوتهٔ کوچک
نمک، فلفل، دارچین و زردچوبه به دلخواه
روغن ۱/۲ پیمانه
تخم مرغ ۲ تا۳ عدد
طرز تهیه:
1. سبزیها را پاک کنید و بشویید. پس از اینکه کمی آب آنها رفت، همه را خرد کنید، ولی لازم نیست خیلی ریز شود.
2. برنج را بشویید و مدت کمی خیس کنید. برنج و سبزیهای خرد شده را در قابلمهای با ظرفیت مناسب یا در ظرف سنتی گیلان به نام گمج بریزید و با یک پیمانه آب بپزید.
3. بعداز پختن سبزی، چاشنی این غذا یعنی آب غوره یا آب نارنج را اضافه کنید و صبر کنید تا کمی با هم بجوشند. اگر ترشی غذا کم بود، باز هم به آن چاشنی اضافه کنید تا به اندازه کافی و دلخواه ترش شود.
4. نعنا، خالواش وسیر پوست کنده را خرد کنید و در تابهای همراه نمک، فلفل، دارچین وزردچوبه در روغن فراوان، کمی سرخ کنید. این مخلوط را به سبزی و برنج پخته اضافه کنید تا با هم بپزند.
5. تخم مرغها را درظرفی بشکنید و با چنگال کمی بزنید. سپس تخم مرغها را روی مخلوط سبزیها و برنج بریزید.
6. زمانی که تخم مرغها پخت، خورش را هم بزنید وبه آن فلفل و دارچین بیفزایید. وقتی همه مواد خوب پخت وخورش به روغن افتاد، غذا آماده است.
نکته:
• به جای آب غوره و آب نارنج میتوان از آب انار ترش هم استفاده کرد، ولی دراین صورت رنگ خورش تیره میشود.
• برای پوست کندن سیر کمی آن را در آب سرد بگذارید تا پوست آن به راحتی جدا شود و بعد با چاقو یا هر وسیله دیگری آن را خرد و له کنید.
• خالواش نوعی سبزی معطر و محلی است که باید در سفرهایتان از استان گیلان تهیه کنید.
• اگر از نعنا و خالواش خشک استفاده میکنید، کمی آنها را خیس کنید وبعد با سیر سرخ کنید.
منبع : برترین ها