فواید میوه کیوی : کیوی میوه ایست که مخصوص فصل سرما می باشد سرشار از ویتامین c و E ,آهن و یک آنتی اکسیدان قوی می باشد . برای مطالعه این مقاله با دانشنامه تی تیل همراه باشید تا بیشتر با خواص کیوی این میوه خوشمزه آشنا شوید .
فواید میوه کیوی
این میزان از ویتامین C به حدی است که بعضی از محققان مقدار آن را بیشتر از میزان ویتامین C موجود در مرکبات ترش میدانند.
هنگام خرید کیوی ، نوع نیمهسفت و سالم را تهیه کنید. کیوی ازجمله میوههایی است که حالت نارس آن در دمای اتاق و به مرور زمان رسیده و قابل خوردن میشود؛ این روند درصورت مجاورت با سیب خوراکی با سرعت بیشتری انجام میگیرد.
بنابراین اگر مقدار زیادی کیوی نارس خریدهاید و میخواهید تا چند روز آینده برای پذیرایی از مهمانانتان برسد، حتما در پلاستیک آن یکی دو عدد سیب خوراکی قرار دهید.
یکی دیگر از خواص جالبتوجه کیوی، تاثیر کیوی روی گوشت قرمز است. شما میتوانید از کیوی به عنوان نرمکننده گوشت نیز استفاده کنید ولی مراقب باشید برای این منظور تنها چند دقیقه کافی است، زیرا از این بیشتر باعث غیرقابل استفادهشدن گوشت میشود.
کیوی حاوی ویتامینها و مواد معدنی گوناگونی مثل ویتامین A، E، C، آهن، اسید فولیک و پتاسیم است؛ البته پتاسیم موجود در کیوی تا حدی کمتر از مقدار موجود در موز است.
باتوجه به اینکه کیوی منبع مهمی از ویتامین C به شمار میآید، برای پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی، چند عدد از آن را در رژیم غذایی روزانهتان جای دهید. جالبتر آنکه بعضیها کیوی را با پوست میخورند و میگویند خوردن 4 عدد کیوی در روز، مشکل داشتن استرس و بیخوابی را نیز از بین میبرد.
یک عدد کیوی متوسط 75 گرمی چه دارد؟
انرژی 46 کیلو کالری – پروتئین 0.75 گرم- هیدرات کربن 11.3 گرم – چربی 0.33 گرم – فیبر 2.6 گرم ویتامن c
متخصصان تغذيه تاكيد كردند: خواص آنتي اكسيداني ميوه كيوی نسبت به ساير ميوهها بسيار قويتر و بيشتر است. اين در حالي است كه مصرف و جذب بيشتر آنتياكسيدانها ميتواند در پيشگيري از بروز انواع خاصي از سرطانها، بيماريهاي قلبي و علائم پيري موثر واقع شوند.
اين متخصصان ميگويند؛ وقتي پاي قدرت آنتياكسيداني ميرسد هيچ ميوهاي چه به لحاظ كميت و چه به لحاظ كيفيت نميتواند با كيوي برابري كند.
آنتياكسيدانها شامل ويتامينها و مواد فيتوشيميايي موسوم به فلانوئيدها هستند كه قدرت خنثيسازي عملكرد مولكولهاي مخرب و بيماري زا تحت عنوان راديكالهاي آزاد را دارند.
مولكولهاي راديكال آزاد ميتوانند باعث بروز بيماريهاي مزمن و پيري در افراد شوند.
مواد غذايي غني از آنتياكسيدانها مانند كيوی در بين عموم مردم و مصرفكنندگاني كه در جستوجوي راههايي براي مصرف مواد غذايي طبيعي و سالم علاوه بر داروها هستند، طرفداران زيادي دارند.
نتايج اين تحقيقات در مجله كالج آمريكايي تغذيه منتشر شده است.
در اين تحقيق، پژوهشگران مركز تغذيه اطفال آركانزاس در دپارتمان كشاورزي آمريكا يك مطالعه مقايسهاي را بين كيوی ، انگور قرمز و توت فرنگي انجام دادند كه همگي از منابع غذايي آنتياكسيدانها هستند.
نتايج تحقيقات نشان داد كه متابوليسم آنتياكسيدانهاي موجود در كيوی بسيار سادهتر انجام گرفته و راحتتر جذب جريان خون ميشوند.
با اين حال دانشمندان هنوز نميدانند كه طي كدام مكانيسم آنتياكسيدانهاي كيوی راحتتر و بهتر در بدن عمل ميكند.
منبع : دانشنامه تی تیل , فواید میوه کیوی