آخرین خبرها

زندگی نامه کوروش کبیر

كوروش دوم معروف به کوروش بزرگ ، شاه پارسی به دلیل جنگجویی و بخشندگی‌اش شناخته شده‌است. کوروش نخستین شاه ایران و بنیان‌گذار دوره‌شاهنشاهی ایرانیان می باشد. واژه کوروش یعنی خورشیدوار کور یعنی خورشید  و وش یعنی مانند .

کوروش کبیر

تبار کوروش از جانب پدرش به پارس‌ها می رسد که برای چند نسل بر  انشان ، در جنوب غربی ایران حکومت کردهبودند. شاه هخامنش  انشان  بوده که در حدود سال ۷۰۰ ق.ممی‌زیسته است. پس از مرگ او،  تسپس انشان  به حکومت رسید. تسپس نیز پس از مرگش پادشاهی را به دو نفر از پسرانش ،  کوروش اول انشان  و  آریارمنس فارس ،واگذار نمود.

سپس پسران هر کدام به ترتیب  کمبوجیه اول انشان  و  آرسامس فارس ، بعد از آن‌ها حکومت کردند. کمبوجیه اول با شاهدخت  ماندانا  دختر آژدهاکپادشاه قبیله ماد و دختر شاه آرینیس لیدیه ازدواج کرد و نام فرزند خود را کوروش نهاد. کوروش کبیر، اولین امپراتور هخامنشی، حکومت پارس را با در هم آمیختن دو قبیله اصلی ایرانی – مادها و پارسیان – به وجود آورد. از او به عنوان کشورگشایی بزرگ یاد شده است. زیرا زمانی حاکم بزرگترین امپراتوری هایی بود که تاکنون وجود داشته است.

کبیر - زندگی نامه کوروش کبیر
کوروش کبیر

او به خاطر بردباری بی مانند و رفتار بزرگ منشانه اش در برابر مغلوبین جنگ نیز شهرت فراوانی دارد. کوروش به محض غلبه بر مادها، دولتی را برای این قلمرو خود در نظر گرفت و مامورین دولتی را از بین بزرگان هر دو قبیله برگزید. ویپس از فتح آسیای صغیر (شبهجزیره بزرگی که در میان دریایمدیترانه و دریای سیاه قرار دارد)، سپاه خود را به سمت مرزهای شرقی حرکت داد. با ادامه حرکت به سمت شرق، سرزمینهای مسیر خود تا رود سیحون ( آمودریا) را فتح کرد و پس از عبور از سیحون، بهسی دریا در آسیای مرکزی رسید و در آنجا به منظور دفاع از این مرزها در برابر هجوم قبایل کوچ نشین آسیای مرکزی، شهرهایی با برج و باروی مستحکم و نیرومند بنا کرد. پیروزیهای کوروش در شرق موجب شد تا موقعیت برای فتح غرب مناسب شود.

حالا نوبت بابل و مصر بود. زمانی که کوروش بابل را فتح کرد، به یهودیان ساکن آن اجازه دادتا به   سرزمین موعود   باز گردند و با برخورد توام با احترام و مدارا با اعتقادات مذهبیو آداب و رسوم نژادهای دیگر،به عنوان یک فاتح آزادی بخش، مشهور شد و امروز نام کوروش، به عنوان یکی از محبوب ترین و مورد احترام ترین امپراتوران در تاریخ به ثبت رسیده است. فرمان کوروش کبیر فرمان کوروش کبیر که بر روی یک استوانه گلین، به خط میخی و به زبان آریایی نوشته شده است، در 1878 در جریان حفاریهای محل تمدن بابل، به دست آمد. در این فرمان، کوروش، شیوه رفتار انسانی با ساکنان سرزمین بابل را برای فاتحان ایرانی شرح داده است.

این سند به عنوان اولین منشور حقوق بشر شناخته شده است و در سال 1971، سازمان ملل متحد ترجمه متن آنرا به تمام زبانهای رسمی به چاپ رساند و آن را در اختیار دفاتر این سازمان در کشورهایمختلف قرار داد. در اینجا بخش آغاز این فرمان را می خوانید :  آنگاه که من به آرامش و بی آزار به بابل در آمدم، در میان هلهله و شادی اورنگ فرمانروایی را در کاخ پادشاهی استوار داشتم … بی شمار سپاهیانم به صلح در بابل گام برداشتند . روا نداشتم کسی وحشت را بر سرزمین سومرو اکد فرا آرد. نیازمندیهای بابل و تمامی پرستشگاه های آنان را پیش دیده داشتم و در بهبود زندگی همگان کوشیدم . همه یوغ های ننگین بردگی را از مردمان بابل برداشتم. خانه های ویرانشان را آباد کردم.به تیره بختی هایشان پایان دادم. مردوک مهتر خدای، از کردارم شاد شد و به من کوروش، پادشاهی که او را نیایش کرد و به کمبوجیه پسرم … و به همه سپاهیانم، مهربانانه برکت داد. از ته دل در پیشگاهش خدایگانی والای او را بس گرامی داشتیم.

همه پادشاهانی که در بارگاه خود به تخت نشسته اند، در چهار گوشه جهان از فرا دریا تا فرو دریا … همه پادشاهان باخترزمین که در خیمه ها سکونت داشتند، برای من خراج گران آوردند و در بابل بر پایم بوسه زدند. از… تا شهرهای اشور و شوش آگاده اشنونا شهرهای زمبان مورنو در قلمرو سرزمین گوتیوم شهرهای مقدس فراسوی دجله را که پرستشگاه هایشان دیر زمانی ویران بود، مرمت کردم و پیکره ایزدانی را که میان آنان جای داشتند، به جای خود بازگرداندم و در منزلگاهی پایدار اقامت دادم. تمام مردمان آواره را جمع کردم و خانه هاشان را به آنان باز گرداندم… و اجازه دادم همگان در صلح بزیند . سخن کوروش کبیر جامعه وجود ندارد، جوامعوجود دارد.
كوروش دوم معروف به کوروش بزرگ ، شاه پارسی به دلیل جنگجویی و بخشندگی‌اش شناخته شده‌است. کوروش نخستین شاه ایران و بنیان‌گذار دوره‌شاهنشاهی ایرانیان می باشد. واژه کوروش یعنی خورشیدوار ، کور یعنی خورشید  و وش یعنی مانند . تبار کوروش از جانب پدرش به پارس‌ها می رسد که برای چند نسل بر  انشان ، در جنوب غربی ایران حکومت کردهبودند. شاه هخامنش  انشان  بوده که در حدود سال ۷۰۰ ق.ممی‌زیسته است. پس از مرگ او،  تسپس انشان  به حکومت رسید. تسپس نیز پس از مرگش پادشاهی را به دو نفر از پسرانش ،  کوروش اول انشان  و  آریارمنس فارس ،واگذار نمود.

سپس پسران هر کدام به ترتیب  کمبوجیه اول انشان  و  آرسامس فارس ، بعد از آن‌ها حکومت کردند. کمبوجیه اول با شاهدخت  ماندانا  دختر آژدهاکپادشاه قبیله ماد و دختر شاه آرینیس لیدیه ازدواج کرد و نام فرزند خود را کوروش نهاد. کوروش کبیر، اولین امپراتور هخامنشی، حکومت پارس را با در هم آمیختن دو قبیله اصلی ایرانی – مادها و پارسیان – به وجود آورد. از او به عنوان کشورگشایی بزرگ یاد شده است. زیرا زمانی حاکم بزرگترین امپراتوری هایی بود که تاکنون وجود داشته است. او به خاطر بردباری بی مانند و رفتار بزرگ منشانه اش در برابر مغلوبین جنگ نیز شهرت فراوانی دارد. کوروش به محض غلبه بر مادها، دولتی را برای این قلمرو خود در نظر گرفت و مامورین دولتی را از بین بزرگان هر دو قبیله برگزید. ویپس از فتح آسیای صغیر (شبهجزیره بزرگی که در میان دریایمدیترانه و دریای سیاه قرار دارد)، سپاه خود را به سمت مرزهای شرقی حرکت داد.

با ادامه حرکت به سمت شرق، سرزمینهای مسیر خود تا رود سیحون ( آمودریا) را فتح کرد و پس از عبور از سیحون، بهسی دریا در آسیای مرکزی رسید و در آنجا به منظور دفاع از این مرزها در برابر هجوم قبایل کوچ نشین آسیای مرکزی، شهرهایی با برج و باروی مستحکم و نیرومند بنا کرد. پیروزیهای کوروش در شرق موجب شد تا موقعیت برای فتح غرب مناسب شود. حالا نوبت بابل و مصر بود. زمانی که کوروش بابل را فتح کرد، به یهودیان ساکن آن اجازه دادتا به   سرزمین موعود   باز گردند و با برخورد توام با احترام و مدارا با اعتقادات مذهبیو آداب و رسوم نژادهای دیگر،به عنوان یک فاتح آزادی بخش، مشهور شد و امروز نام کوروش، به عنوان یکی از محبوب ترین و مورد احترام ترین امپراتوران در تاریخ به ثبت رسیده است.

فرمان کوروش کبیر فرمان کوروش کبیر که بر روی یک استوانه گلین، به خط میخی و به زبان آریایی نوشته شده است، در 1878 در جریان حفاریهای محل تمدن بابل، به دست آمد. در این فرمان، کوروش، شیوه رفتار انسانی با ساکنان سرزمین بابل را برای فاتحان ایرانی شرح داده است. این سند به عنوان اولین منشور حقوق بشر شناخته شده است و در سال 1971، سازمان ملل متحد ترجمه متن آنرا به تمام زبانهای رسمی به چاپ رساند و آن را در اختیار دفاتر این سازمان در کشورهایمختلف قرار داد. در اینجا بخش آغاز این فرمان را می خوانید :  آنگاه که من به آرامش و بی آزار به بابل در آمدم، در میان هلهله و شادی اورنگ فرمانروایی را در کاخ پادشاهی استوار داشتم … بی شمار سپاهیانم به صلح در بابل گام برداشتند .

روا نداشتم کسی وحشت را بر سرزمین سومرو اکد فرا آرد. نیازمندیهای بابل و تمامی پرستشگاه های آنان را پیش دیده داشتم و در بهبود زندگی همگان کوشیدم . همه یوغ های ننگین بردگی را از مردمان بابل برداشتم. خانه های ویرانشان را آباد کردم.به تیره بختی هایشان پایان دادم. مردوک مهتر خدای، از کردارم شاد شد و به من کوروش، پادشاهی که او را نیایش کرد و به کمبوجیه پسرم … و به همه سپاهیانم، مهربانانه برکت داد. از ته دل در پیشگاهش خدایگانی والای او را بس گرامی داشتیم. همه پادشاهانی که در بارگاه خود به تخت نشسته اند، در چهار گوشه جهان از فرا دریا تا فرو دریا … همه پادشاهان باخترزمین که در خیمه ها سکونت داشتند، برای من خراج گران آوردند و در بابل بر پایم بوسه زدند. از… تا شهرهای اشور و شوش آگاده اشنونا شهرهای زمبان مورنو در قلمرو سرزمین گوتیوم شهرهای مقدس فراسوی دجله را که پرستشگاه هایشان دیر زمانی ویران بود، مرمت کردم و پیکره ایزدانی را که میان آنان جای داشتند، به جای خود بازگرداندم و در منزلگاهی پایدار اقامت دادم. تمام مردمان آواره را جمع کردم و خانه هاشان را به آنان باز گرداندم… و اجازه دادم همگان در صلح بزیند .

سخن کوروش کبیر جامعه وجود ندارد، جوامعوجود دارد.((كوروش بزرگ))

Rate this post
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی vahid ezati

دوست دارم دارم تا تمام چیزی را که می دانم در اختیار بازدید کنندگان وب سایت قرار دهم پیشنهادات و انتقادات شما بنده را خوشحال می کند

2 نظر

  1. slm kashki mitunestid tarjome ye englisi sh ro ham mizashtid mamnun

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *