طرز تهیه ماهی فسنجان
مواد لازم:
گردو 400گرم
آب انار (ترش) 1پیمانه
نمک به میزان لازم
زردچوبه 1قاشق چایخوری
آب 1پیمانه
رب گوجه فرنگی 2قاشق سوپخوری
رب انار (ترش) 2قاشق سوپخوری
گلپر 2قاشق چایخوری
ماهی (سفید شمال) به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا مغز گردوها را آسیاب کرده یا چرخ کنید. در ظرفی مناسب آب انارترش را با نمک و زردچوبه و یک پیمانه آب به جوش آورده و گردوی سائیده را اول در کمی آب جوش حل کرده، سپس داخل قابلمه ریخته، بگذارید تا حدود 4 تا 5 ساعت با حرارت ملایم جا بیفتد اگر غلیظ بود در آن آب سرد بریزید تا گردو به روغن بیفتد. ترشی و نمک آن را آزمایش کرده، هر کدام که کم بود اضافه کنید. باید توجه داشته باشید که هر قدر پخت گردو طولانیتر باشد.خورش بهتر جا میافتد. به قابلمه رب گوجهفرنگی و رب انار اضافه کرده، سپس کمی گلپر بزنید و بگذارید تا خوب به روغن بیفتد. ماهی را پس از شستن و تمیزکردن قطعهقطعه کرده، در تابهای سرخ کنید. سپس آنها را در ظرف مورد نظر چیده، فسنجان آماده شده را روی آن بریزید و با پلو سرو کنید.
نکات:
1)اگر دوست دارید غذایتان شیرین شود از رب انار و آب انار شیرین استفاده کرده و به غذا کمی شکر بزنید.
2)ماهی بهتر است برای هر نفر 2قطعه در نظر گرفته شود و برای این میزان مواد اولیه 12قطعه ماهی مناسب است.
3)اگر آب انار موجود نبود از آبغوره یا آب نارنج استفاده کنید.
4)بهتر است ربها را قبل از اضافه کردن به خورش کمی در کره یا روغن سرخ کنید.
نوش جان
منبع : آشپزی آکا