آش سبزی شیرازی
این آش یکی از بهتریت آش ها است و برای صبحانه مفید است.
گوشت سردست ۴۰۰ گرم
قرص گوشت ۲ عدد
نخود و لوبیا سفید و قرمز ۲ پیمانه
عدس ۱ پیمانه
برنج دو و نیم پیمانه
تره ۵۰۰ گرم
ترخون ۵۰ گرم
پیاز ۴ تا ۵ عدد
نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه و روغن به میزان لازم
طرز تهیه
حبوبات رو از شب قبل خیس کنیدو چندین بار آبش رو خالی کنید و بعد بپزید.
یکی از پیازها رو به همراه گوشت خوب تفت بدید, وقتی گوشت سرخ شد, کمی فلفل و زردچوبه و ادویه بزنید و روی گوشت آب بریزید و اجازه بدید تا گوشت بپزه. وقتی گوشت پخت, نمک هم اضافه کنید.
مابقی پیازها رو خلالی خرد کنید. تره ها رو به اندازه ۳ تا ۴ سانتی خرد کنید. پیاز رو تفت بدید, وقتی خوب سرخ شد, تره و ترخون رو اضافه کنید و اجازه بدید تا خوب تفت بخورند, بعد نمک و فلفل و ادویه و زردچوبه اضافه کنید, قرص گوشت رو هم اضافه کنید و روی اون آب بریزید و اجازه بدید تا سبزی کمی بپزه.
وقتی سبزی کمی پخت, آب گوشت و برنج رو اضافه کنید و اجازه بدید تا برنج کمی نیم پز بشه. گوشت ها رو با دست ریش ریش کنید و به آش اضافه کنید.
یک سوم از حبوبات رو جدا کنید و چرخ کنید و به همراه مابقی حبوبات به آش اضافه کنید. مرتب آش رو هم بزنید تا آش کشدار بشه و خوب جا بیفته.
نکات
- این آش به آش آبادان هم معروفه.
- حبوبات رو حتما از قبل خیس کنید تا نفخ اونا از بین نره و موقع پخت, پوسته اونا جدا نشه!
- میتونید به جای قرص گوشت از آب قلم گوساله هم استفاده کنید.
- میتونید نصف پیمانه برنج رو حذف کنید و به جاش از نصف پیمانه بلغور گندم استفاده کنید.
- این آش مرتبا باید هم زده بشه تا غلیظ و کشدار بشه!
- از ویژگی های ای آش اینه که باید تند باشه و تندی از همون ابتدا اضافه بشه و خوب با آش جا بیفته!
- وقتی تره رو به اندازه ۳ تا ۴ سانتی خرد میکنید, به کشدار شدن آش کمک کردید.
- در جنوب ایران این آش رو برای صبحانه هم سرو میکنند.
- این آش نیازی به کشک و نعنا داغ نداره!
- میتونید لوبیا چیتی هم به آش اضافه کنید.