آخرین خبرها

خواص کاسنی از دید امام رضا

خواص کاسنی از دید امام رضا “

در طب سنتی و اسلامی کاسنی را تصفیه کننده خون دانسته و معتقدند که اثرات سودبخشی روی کبد و کیسه و طحال می گذارد و همچنین برای جلوگیری از ناراحتی های معده و تقویت مزاج از آن استفاده می شود.

kasne - خواص کاسنی از دید امام رضا
خواص کاسنی از دید امام رضا

برای کاسنی که طبیعتی سرد و تر دارد در پزشکی اهمیت زیادی قائلند تا جایی که ابوعلی سینا در مورد گیاه کاسنی و خواص آن رساله‌ای را نگاشته است. در آموزه های پزشکی اهل بیت علیهم السلام هم از فواید کاسنی بسیار سخن به میان آمده است. پیامبر اکرم (ص) فرموده اند: برگی از کاسنی نیست مگر قطره ای از بهشت بر آن باشد.

در منابع عربی از کاسنی با عنوان «هندباء» یاد شده است. طبق مطالعات جدیدی که بر روی این گیاه انجام شده بدست آمده است که کاسنی برای تمام اعضاء داخلی از قلب و کبد و معده مفید است و آن ها را به فعالیت سالم وا می دارد.

امام رضا(ع) درباره ی سبزیجات فرمود: بهترین آنها کاسنی و کاهو می باشد.

محمد بن اسماعیل می گوید: شنیدم امام رضا(ع) می فرماید: کاسنی، شفای هزار درد است، هیچ دردی در شکم نیست مگر اینکه با کاسنی خوب می شود.

امام رضا(ع) همچنین درباره ی خواص دیگر کاسنی می فرماید: سبزی کاسنی بخورید چرا که آن، مال و فرزند را زیاد می کند و هر کس که دوست دارد مال و فرزندش زیاد شود به خوردن کاسنی مداومت نماید.(1)

اما باید دانست که آثار کاسنی در ابتدای مصرف ضعیف و غیر محسوس است و به همین جهت باید به مصرف آن مداومت داشت، تا با مرور ایام آثار شفا بخش آن ظاهر گردد.(2)

همچنین از امام رضا (ع) نقل شده است که: خوردن کاسنی موجب شفا یافتن از هر درد و مرضی است هیچ دردی در درون انسان نیست مگر آنکه کاسنی آن را از بین می برد.

محمد بن اسماعیل می گوید: روزی امام رضا(ع) بعضی از ملازمان را که تب و سر درد گرفته بودند دعوت کرد. آن حضرت دستور داد (برگ) کاسنی را کوبیده سپس بر روی کاغذ قرار داد و روغن بنفشه بر آن ریخته و بر سر بیمار بگذارند سپس فرمود: بدانید تب را ریشه کن و سر درد را (از بین) می برد.(3)

پانوشتها:

1. مکارم الاخلاق، ص 178

2. گل ها و گیاهان شفابخش، ص 169 به نقل از اسلام پزشک بی دارو ص 230.

3. کافی، ج6، ص363

کاسنی تازه یکی از سبزیجات بسیار جالبی است که بسبب خواص آن در سالاد به مصرف می رسد. از فوائد آن می توان قدرت تصفیه خون و تقویت مبتلایان به کمبود املاح معدنی را نام برد. کاسنی وحشی دارای فسفر می باشد. کاسنی پرورشی نیز دارای خواص فوق الذکر می باشد. آندیونیز در حقیقت از انواع کاسنی به شمار می رود و بهترین نوع آن آندیوهای سبز تیره رنگ می باشد که سرشار از کلرفیل و آهن است و خون را تقویت نموده و املاح و مواد معدنی تکمیلی به خون می دهد.

کاسنی به سبب دارا بودن مواد تلخی که در آن نهفته است گیاه بسیار مفید و گرانبهائی است که کبد را تصفیه و تقویت می نماید علاوه بر مدر بودن اشتها را زیاد و معده را تقویت می کند. ضمنا ملین بسیار ملایمی می باشد. کاسنی ترشح صفرا و پپسین و اسید کلریدریک معده را تحریک نموده در بیماران مبتلا به نقرس و یرقان و سنگهای مجاری صفراوی و ادراری و احتقان طحال تجویز و توصیه می شود.

کاسنی دارای ویتامین ث و املاح معدنی زیادی است که جذب مواد غذائی را تسریع و تسهیل نموده و شخص را در برابر بیماریهای عفونی محافظت می کند. کاسنی از گیاهانی است که در کشور ما ایران از زمانهای قدیم به عنوان تصفیه کننده خون چه به صورت جوشانده و یا بصورت عرق کاسنی به مصرف می رسیده و هنوز هم مورد توجه و علاقه افراد است . در دهه های گذشته که بیماری حصبه یا تیفوئید به شکل بیماری بومی وجود داشته کاسنی یکی از داروهای گیاهی بود که بخصوص در درمان حصبه به کار می رفت . دکتر برتوله جوشانده کاسنی را در سرماخوردگی های تب دار توصیه و تجویز می نماید.

5/5 - (1 امتیاز)
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی Vahid Ezati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *