آخرین خبرها

طرز تهیه ی شلغم آر متركي سبزي

 

432573 418 300x232 - طرز تهیه ی شلغم آر متركي سبزي

شلغم را جايگزين گوشت قرمز كنيد

براساس تحقيقات و بررسي‌هاي دانشمندان هر صد گرم شلغم 35 كيلوكالري انرژي، يك گرم پروتئين، چهار ميلي‌گرم آهن و 40 ميلي‌گرم ويتامين C دارد. بنابراين شلغم مي‌تواند جايگزين مناسبي براي گوشت قرمز باشد.

در انتخاب شلغم حساسيت به خرج دهيد

شلغم سالم بايد سنگين باشد و وقتي آن را از وسط برش مي‌دهيد درونش روشن و شفاف باشد. بهتر است شلغم را در دست بگيريد و وسط آن را با انگشت فشار دهيد، اگر فرو رود و شل باشد نشانه پوسيدگي آن است که اگر به صورت پوسيده مصرف شود توليد نفخ مي‌كند.

بيشتر افراد به دليل بوي نامطبوع شلغم از آن دوري مي‌كنند.ما مي‌خواهيم شما را به سرزمين پهناور هند ببريم تا ببينيد هندي‌ها چطور با شلغم يك غذاي خوش عطر و خوش رنگ درست مي‌كنند. اسم اين غذا كه متعلق به ايالت پنجاب هند است «شلغم آرمتركي سبزي» است. گياهخواران مي‌توانند اين غذا را در برنامه غذايي خود بگنجانند.

طبق معمول به يك قابلمه احتياج داريم. دو تا سه قاشق روغن در قابلمه بريزيد. براي غذاهاي هندي در اولين مرحله حتما بايد ادويه تفت داده شود، با اين كار بافت ادويه و طعم آن بهتر مي‌شود. وقتي روغن داغ شد يك قاشق غذاخوري زيره سبز و سه تا چهار عدد فلفل سبز تند و یک پیاز نگینی به آن اضافه كنيد. حالا به دلپذيرترين قسمت آشپزي رسيده‌ايم، خوب به صدايش گوش دهيد اين صداي موسيقي ادويه‌هاست!

اگر شما هم عاشق بوي گشنيز هستيد، سه قاشق غذاخوري گشنيز خردشده اضافه و آن را تفت دهيد، عطر بي‌نظيري دارد! پس از اين همه بوي خوب لذت ببريد. در اين مرحله همه مواد را داخل ميكسر بريزيد و كمي آب اضافه كنيد و دكمه استارت را بزنيد تا حسابي پوره شود و آن را كنار بگذاريد. در يك قابلمه كمي روغن بريزيد، دو عدد برگ بو داخلش بيندازيد، تفت مختصر بدهيد، پوست چهار عدد گوجه‌فرنگي رسيده را بكنيد و آن را پوره كرده و به برگ بو اضافه كنيد. در قابلمه را ببنديد و حرارت را روي متوسط تنظيم كنيد.

بعد از گذشت پنج دقيقه نوبت به اضافه كردن ادويه‌ها مي‌رسد، يك دوم قاشق غذاخوري زرد چوبه خوشرنگ، يك دوم قاشق غذاخوري پودر گراماسالا خوشبو و يك قاشق غذاخوري تخم گشنيز نيم كوب شده را اضافه كرده و در قابلمه را ببنديد، صبر كنيد آب گوجه‌فرنگي تبخير و مثل رب شود. حواس‌تان باشد پوره گشنيز را فراموش نكنيد، همين حالا آن را به گوجه فرنگي اضافه كنيد، سپس چهار عدد شلغم را كه به صورت مكعبي خرد كرده‌ايد همراه سه‌چهارم پيمانه نخود فرنگي پخته به مخلوط گوجه‌فرنگي و گشنيز اضافه كنيد.

مقداري آب بريزيد و هم بزنيد و در قابلمه را ببنديد تا شلغم بپزد. در انتهاي پخت مقداري نمك، يك دوم قاشق غذاخوري ادويه گراماسالا و يك قاشق غذاخوري گشنيز تازه ساطوري شده اضافه كنيد تا عطر غذا دوباره زنده شود. بعد از يك دقيقه مواد را از روي حرارت‌برداريد. مي‌توانيد اين غذا را با نان يا برنج ميل كنيد.

منبع : برترین ها

Rate this post
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی صادق

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *