دستور طبخ آش جو ملایر – آیا تا به حال اش جو ملایر رو تست کردید اگر تست کردید و مایل به تهیه آش جو ملایر هستید یا اگر تست نکردید و تمایل دارید این اش را آماده کنید با دانشنامه تی تیل همراه باشید.
طرز تهیه آش جو ملایری
مناسب برای: ۵ نفر
زمان آماده سازی: ۳۰ دقیقه
مدت زمان انتظار: ۲ساعت
مواد لازم آش جو ملایر
فلفل به میزان لازم
نمک به میزان لازم
پیاز نصف پیمانه (سرخ شده)
کشک ۲پیمانه (رقیق شده و جوشیده)
آب قلم ۸پیمانه
حبوبات نصف پیمانه (شامل نخود و لوبیا)
جو یک و نیم پیمانه (پوست کنده)
زردچوبه به میزان لازم
نعنا به میزان لازم
طرز تهیه
۱- ابتدا در ظرفی مناسب آب قلم، جو خیسخورده و نمک را اضافه کرده و میگذاریم تا جو خوب پخته شود.
۲- حبوبات را جداگانه آبپز میکنیم تا آب آنها کاملا تبخیر شود.
۳- بعد از پخت نخود و لوبیا آن را به جو اضافه کرده و پیاز سرخ شده را که با زردچوبه و فلفل تفت دادهایم، به آش میافزاییم و میگذاریم آش خوب جا افتاده و لعابدار شود.
۴- ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مانده به سرو، کشک را اضافه کرده و در آخر در ظرف دلخواه کشیده، با کشک و نعنا داغ روی آن را تزیین میکنیم.
نکات
۱- این آش سبزی ندارد اما اگر دوست دارید کمی اسفناج یا سبزی اش به آن اضافه کنید.
۲- هر چه پیاز این آش بیشتر باشد خوشمزهتر میشود.
۳- برای تهیه آب قلم آن را از شب با مقداری آب و نمک روی شعله بگذارید و روز بعد محتویات داخل قلم را با قاشق خالی کرده و مواد را یک بار از صافی رد کنید تا استخوانهای ریز آن گرفته شود و بعد داخل مخلوط کن بریزید.
۴- حتما کشک را به مدت ۲۰ دقیقه بجوشانید.