آخرین خبرها

روش تمیز کردن چشم

روش تمیز کردن چشم “

چشم عضوی است که نمی توان از کنار مشکلات آن به راحتی عبور کرد و باید هر چه سریع تر ان ها را به روش های درست درمان نمود. مشکلات مختلفی که برای چشم به وجود می آورد از یک کثیفی ساده تا نابینایی ادامه دارد.

 حتما برای شما هم این اتفاق رخ داده است که زباله یا چیز خاصی وارد چشمتان شود. این جسم خارجی معمولا باعث الوده شدن و حتی در مواقعی اذیت کردن چشم می شود. برای آنکه این آلودگی ها به راحتی خارج شوند باید راه های مختلفی را فرا بگیرید در ادامه بهترین راهکارها را برای فرار از این مشکل برای شما آماده کرده ایم:

Eye Wash - روش تمیز کردن چشم
روش تمیز کردن چشم

روش تمیز کردن چشم

** پیش از هر کاری ابتدا دستان خود را به دقت و چندین بار با صابون و اب گرم بشویید. دست یکی از مواردی است که باعث آلوده شدن چشم می شود پس هنگام تمیز کردن چشم باید دستان تمیزی هم داشته باشید.

** پلک های خود را با دست تکان دهید تا محل دقیق جرم خارجی مشخص شود. این جرم گاهی یک تکه شن کوچک یا حتی موژه است. پس از پیدا کردن محل دقیق دیگر به آن نقطه دست نزدنید تا آلودگی جا به جا نشود.

** استفاده از هر گونه وسیله برای در آوردن جرم خارجی مانند موچین، ناخن دست، گوش پاک کن یا دستمال کاغذی خطرناک بوده و باید از آن ها پرهیز کنید. این وسایل تنها می توانند چشم شما را آلوده تر کنند یا اسیب های بزرگتری به آن وارد خواهند کرد.

** استفاده از قطره های اشک مصنوعی اولین قدم در خارج کردن جسم خارجی است. یک قطره را به دقت در محل آسیب دیده بریزید تا هم جرم خارج شده و هم سطح چشمان کمی ترمیم یابد. البته باید محل دقیق آلودگی را بدانید.

** اگر قطره های اشک مصنوعی در اختیار ندارید یک لیوان شیشه ای را به دقت شسته و ضدعفونی کنید سپس درون آن آب ریخته وبه وسیله لیوان آب را وارد چشمانتان کنید. در صورتی که لیوان پاک نباشد می تواند چشم را آلوده تر کند.

** اگر به لیوان اعتمادی ندارید می توانید از دوش حمام استفاده کنید. دوش های تلفنی در همه خانه های وجود دارد و به راحتی و به کمک آن ها می توانید آب را به سمت چشم پاشیده و آلودگی را خارج کنید. دقت داشته باشید در این حالت باید چشم آسیب دیده باز باشید

دکتر علیرضا رجعتی حقی فوق تخصص شبکیه اظهار داشت: تا جایی که امکان دارد نباید برای شستشوی چشم از آب معمولی شیر استفاده کرد.

وی تصریح کرد: در حالت عادی آب جوشیده ولرم برای شستشوی چشم مناسب است.

 وی افزود: از قدیم شستشوی چشم با چای رایج بوده که ایرادی برای چشم ندارد مشروط بر آنکه چای داغ نباشد.

 این فوق تخصص خاطر نشان کرد: در برخی افراد که پلکشان التهاب دارد و لبه های چشم قرمز و متورم شده یعنی مبتلا به بیماری بلفاریت هستند شستشوی چشم با شامپو بچه مناسب است و در بیماری های دیگر چشمی بنا به دستور چشم پزشک باید شستشو با دارو صورت بگیرد.

فوق تخصص پیوند قرنیه و لیزیک عنوان کرد: چشم بیشتر از سایر اعضای بدن در معرض آلودگی قرار دارد بنابراین شستشوی آن به وسیله آب خنک، پلک زدن، اشک مصنوعی بسیار حائز اهمیت است.

دکتر محمدرضا فلاح تفتی، فوق تخصص پیوند قرنیه و لیزیک در گفتگو با خبرگزاری دانا با توجه به افزایش آلودگی هوا و آلودگی چشم بیان کرد: با توجه به افزایش آلودگی هم چشم بیش از سایر اعضای بدن در معرض خطر قرار دارد بنابراین شستشویآن به وسیله سرم‌های نمکی و آب بسیار حائز اهمیت است.

وی افزود: داروهای فراوانی برای شستشوی چشم وجود دارد اما توصیه می‌شود افراد خود را کمتر در معرض آلودگی هوا قرار دهند و در مکان‌های پرترافیک حداقل رفت و آمد را داشته باشند.

 با پلک زدن چشم خود را شستشو دهید

دانشیار گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران با توجه به پلک زدن به عنوان یک سیستم دفاعی چشم برای مقابله با نفوذ آلودگی عنوان کرد: اشک به طور دائم از غدد اشکی ترشح و سطح چشم را مرطوب می‌سازد و پس از جمع شدن در گوشه چشم از طریق مجرای اشکی وارد کیسه اشکی می‌شود بنابراین پلک زدن می‌تواند بر روند گردش اشک بسیار تاثیر گذار باشد و سطح چشم را مرطوب نگاه دارد.

 فلاح در ادامه شستشو با آب خنک را یکی دیگر از روش‌های مناسب شستشوی چشم دانست و گفت: مناسب‌تریم مایع برای شستوی چشم آب خنک است که افراد می‌‎تواند در هنگام احساس نیاز و آغاز سوزش‌های چشم بدین وسیله چشم خود را از آلودگی‌ها برطرف سازند.

 وی با اشاره به افرادی که به عارضه پلک مبتلا هستند اظهار کرد: به این افراد توصیه می‌شود برای شستشوی چشم از شامپو بچه رقیق شده استفاده نمایند و هنگاهی‌که بیشتر در معرض آلودگی قرار گرفتند دفعات شستشو را افزایش دهند.

شستشوی چشم با چایی مبنای علمی ندارد

دانشیار گروه چشم پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه شسشتوی چشم به وسیله چای هیچ مبنای علمی ندارد گفت: در خصوص اثرات درمانی چای هیچ اطلاعات علمی وجود ندارد اما احتمال می‌رود به دلیل اینکه چای از آب جوشانده تهیه می‌شود و بر این مبنا استریل شده است در گذشته بسیار مرسوم بوده اما در حال حاضر که علم پیشرفت کرده و درمان‌های علمی بسیاری وجود دارد استفاده از چای توصیه نمی‌شود.

به گفته وی؛ زمان مناسب برای شستشوی چشم صبح‌گاه است.

 کاهش قدرت بینایی در پی عدم شستشوی چشم

دکتر محمد رضا تتی، فوق تخصص قرنیه و لیزیک در پایان با اشاره به مضرات عدم شستشوی چشم به خصوص درزمان افزایش آلودگی هوا خاطر نشان کرد: عدم شستشوی چشم منجر به زخم قرنیه و بروز انواع عفونت‌ها را می‌شود که در ‌‌نهایت بر قدرت بینایی افراد تاثیر می‌گذارد.

2.4/5 - (33 امتیاز)
نت های پیانو نت های ویولن نت های سنتور نت های گیتار

درباره‌ی Vahid Ezati

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *