طرز تهیه آلو مسما ” آلو مسما یکی از خورشتهای بسیار لذید مخصوص خطه گیلان می باشد این غذا معمولا با برنج سرو می شود اما برای کسانیکه رژیم دارند می توان با نان هم مصرف کرد دستور تهیه خورشت آلو مسما بسیار اسان می باشد
مواد لازم برای آلو مسما
۱- مرغ یا مرغابی یک عدد،
۲- پیاز سرخ شده ۳ قاشق غذا خوری،
۳- آلوی بخارایی یا آلوی خراسان ۲۵۰ گرم ،
۴- رب گوجه ۲ قاشق غذا خوری،
۵- بادمجان قلمی ۲ عدد،
۶- گوجه فرنگی ۲ عدد،
۷- نمک – فلفل و ادویه به مقدار لازم .
دستور تهیه آلو مسما
برای تهیه آلو مسما ابتدا مرغ را آب پز نموده و سپس به همراه پیاز سرخ شده ، رب و آلوی خیس داده شده ،در روغن و ادویه تفت میدهند. سپس ۱ لیوان آب مرغ، به مواد اضافه نموده و روی حرارت ملایم میگذارند تا به تدریج آب مرغ تبخیر شود . در انتها نیز غذا را با بادمجان و گوجه فرنگی سرخ شده تزیین نموده جهت سرو سر سفره آماده می کنیم . لازم است یاد آور شوم که در قصل شکار مرغابی وحشی بجای مرغ با مرعالی طبخ میکنیم ،و همچنین در صورت پسند ذائقه میتوان از ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری رب انار به اضافهٔ مقداری شکر در طبخ استفاده کرد.